Ga naar hoofdinhoud

Big Tour-zege voor De Boer in Wierden

Foto: FotoTrailer
Julian de Boer pakte zojuist met Carollo de winst in de 1,45m-rubriek op het CSI Wierden. De ruiter uit Nieuwleusen was in de barrage goed voor de snelste tijd met de Chacco Blue-ruin en nam daarmee het eerste geld mee naar huis. "Als je ziet hoe simpel hij hier overheen springt, dan is Carollo zeker een paard met potentie voor meer. Alleen had ik niet verwacht dat ik hier zou winnen”, reageerde De Boer na afloop. 

Hoewel Julian de Boer vorig jaar zilver won op het WK voor jonge paarden met de recent verkochte Fernando V, mag de ruiter uit Nieuwleusen een outsider genoemd worden. “Ik probeer eens in de zes weken internationaal te rijden”, vertelt De Boer. “Maar ik heb op dit moment alleen Carollo van handelaar Roy Wilten die een dikke proef kan springen. Ik ben met maar twee paarden hier. Wierden is mijn vierde internationale concours dit jaar en tot nu toe zat het nog niet helemaal mee. Elke keer een pechfout in een rankingproef of Grote Prijs.”

Matige generale

“Gisteren ging het ook nog niet helemaal zoals het moest”, blikt De Boer terug. “Carollo was wat sterk. Ik heb van bit gewisseld en heb hem iets anders gereden. Dat pakte uitstekend uit. In de eerste ronde sprong hij al fantastisch, daarom besloot ik ervoor te gaan in de barrage. Die lag ons wel. Met een paar lange lijnen, waarbij je veel kon galopperen. Daar heb ik de winst gepakt. Bij het parcourslopen dacht ik dat het een moeilijk proef was met veel gedraai, maar het liep toch wel heel mooi. Voor mezelf zou het beter zijn om vaker op dit niveau te rijden, maar je kan moeilijk een achtjarige twee keer per maand een dikke proef laten springen. Ik probeer hier en daar een nationaal 1.40m te rijden om ritme te pakken. Steeds internationaal rijden zou ook veel te duur zijn, al kan het deze week wel ruimschoots uit”, lacht hij.

Barrage

Vier combinaties bleven foutloos in de barrage en Sjaak Sleiderink was de tweede Nederlander in de top vier. In het zadel van de negenjarige KWPN-ruin Dimitri (v. Up to Date) noteerde hij een tijd van 42,04 seconden en mocht zich daarmee als derde opstellen voor de prijsuitreiking.

Britten

De andere twee combinaties, die foutloos bleven in de barrage kwamen uit Groot-Brittannië. Peter Charles liet de achtjarige Abc Quantum Cruise (v. Obos Quality) in 41,65 seconden over de streep galopperen en dat was bijna een halve seconde langzamer dan De Boer, die 41,22 seconden klokte. De tweede Brit in de top vier was Peters Charles’ zoon Harry. De jonge ruiter kwam in de ring met Valkiry De Zance (v. Diamant de Semilly) en finishte in 42,84 seconden.

Top vijf

De top 5 werd compleet gemaakt door Vincent Geerink. In het zadel van Beaumont kwam Geerink in de tweede snelste tijd aan finish, maar kreeg daarbij vier strafpunten en moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht Wendy Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.