Ga naar hoofdinhoud

Morsink beste Nederlander in Big Tour Valkenswaard

Gerben Morsink hier met Carthino Z Foto: Rick Helmink
In Valkenswaard werd zojuist de Big Tour over 1.45m met barrage verreden. De top drie was geheel voor Amerikaanse combinaties en Gerben Morsink was met de zevende plaats goed voor de beste Nederlandse prestatie.

Er mochten zich maar liefst 33 combinaties melden voor de barrage van deze Big Tour in Valkenswaard.
Negentien van hen bleven ook in de jump off zonder fouten en Kent Farrington was met Zafira goed voor de snelste tijd. De Amerikaan stuurde de KWPN-merrie in 36.01 seconden over de eindstreep en dat was net iets sneller dan de 36.12 seconden, die zijn landgenote Jessica Springsteen nodig had met Davendy S.

Catherine Pasmore kwam met de KWPN-gefokte Z Canta in 36.31 seconden aan de finish en zorgde met deze prestatie voor een geheel Amerikaans podium.

Scott Brash was met Hello Annie net niet snel genoeg voor de top drie en eindigde met 36.57 seconden op de vierde plaats en Nicola Philippaerts stuurde H&M Harley vd Bisschop in 38.09 seconden naar de vijfde plek.

Morsink zat in het zadel van Cartaire Z en eindigde met 38.39 seconden op de klok op de zevende plek achter de Zwitser Fabio Crotta, die met Casall de Fuyssieux Z in 38.29 seconden finishte.

Johnny Pals was ook één van de barragisten, die foutloos bleef. Met Wesselina kwam hij in 39.42 seconden aan de finish en dat leverde de twaalfde plaats op.
Ook Roosje Brouwer met Van Helsing, Astrid van Leeuwen met Bohemian Rhapsody en Aniek Poels met Athene bleven foutloos en eindigden op de vijftiende, zestiende en zeventiende plek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.