Bijna geheel Duits feestje in openingsrubriek Leipzig

Tobias Meyer zorgde met Edesa’s Chillando Blue dat de zege in de openingsrubriek op Partner Pferd Leipzig in eigen land bleef. De Duitse ruiter stuurde de tienjarige zoon van Chacco Blue het snelst foutloos rond in dit vijfsterren parcours over 1,45m en stopte de klok op 57,40 seconden. Dermott Lennon was de enige buitenlander in de top 5, hij werd tweede.

Lennon had de twaalfjarige Fleur IV gezadeld voor deze rubriek en stuurde de dochter van Chatman in 57,83 seconden over de streep. Het Ierse duo was hiermee bijna een seconde sneller dan Heiko Schmidt en Chap, die zich voor thuispubliek als derde op mochten stellen.

Top vijf

Jan-Phillipp Weichert was de derde Duitser in de top 5. Met de tienjarige Lord Z-zoon Luigi kwam Weichert in 60,52 seconden aan de finish en bleef daarmee zijn landgenoot Mynou Diederichsmeier met Pius (v. Pontifex) ruim een seconde voor.

Voor Nederland kwamen Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders aan de start. Van der Vleuten kreeg vijf strafpunten met Dana Blue (v. Mr. Blue) en Smolders kwam uit op zes strafpunten met Don VHP Z, waarmee beiden geen rol van betekenis speelden in deze rubriek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.