Ga naar hoofdinhoud

Borencio slaat weer toe

Emmelie Scholtens en Borencio Foto Melanie Brevink
Nadat Florencio-zoon Borencio eerder al de individuele proef bij de Young Riders op CDI Oslo won, was het in de kür opnieuw raak. Met een score van 72.125% liep de winnaar van het zilver op het WK jonge dressuurpaarden in Verden onder zijn amazone Alexandra Gamlemshaug Andresen naar de overwinning. 

Opnieuw lieten Andresen en Borencio er geen twijfel over bestaan wie de beste waren. Met een voorsprong van maar liefst ruim 4% hield de combinatie de concurrentie op afstand. Helene Hovlandsdal en Centano (v. Crelido) werden tweede, gevolgd door Mathilde Nilseng Mellerud en River Dance II (v. Rhodes Scholar).

Wisseling eigenaren

Borencio was in het jonge paardencircuit uitermate succesvol onder Emmelie Scholtens. Sinds 2013 was hij in eigendom van Agnete Kirk Thinggaard en in 2015 vertrok hij naar de stallen van de Noorse Cathrine Rasmussen. Rasmussen trainde Borencio tot op Grand Prix niveau, maar bracht hem nooit uit.

Afgelopen mei werd Borencio verkocht aan de familie Andersen bekend door de aanschaf van en later de rechtszaken rond de hengst Handsome O.

Klik hier voor de uitslagen. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.