Ga naar hoofdinhoud

Britse eventingamazone Ruth Edge wisselt van discipline

Ruth Edge na haar winst bij CCI4* Luhmühlen 2007. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Britse eventingamazone Ruth Edge heeft gisteren bekend gemaakt dat ze van discipline gaat wisselen. De amazone behoorde enkele jaren tot de internationale top binnen de eventing, maar van af nu gaat ze zich richten op een carrière in de dressuursport.

Edge beleeft nog veel plezier aan het coachen van haar leerlingen, maar zelf heeft ze haar ambitie binnen de eventingsport verloren. “Ik heb fantastische momenten in de sport gekend en heb het geluk gehad om een aantal geweldige paarden te rijden, die samen met fijne eigenaren ‘Team Edge’ de kans hebben gegeven om op een aantal prachtige locaties te rijden over de afgelopen jaren,” vertelt Edge.

Met het paard Lawsons’ Drummer kwam ze afgelopen weekend aan start op Somerford Park, één van haar favoriete evenementen. “Na dit weekend is het voor mij genoeg geweest. Lawsons’ Drummer eindigde na drie onderdelen met z’n dressuurscore van 37,2 op een vierde plaats in de CIC1*, wat kan je nog meer vragen van een zesjarige?”

Grootse ambities

“De tijd om me op de dressuurpaarden te gaan richten is nu aangebroken. De Olympische Spelen van Tokyo zijn pas over vier jaar, dus nog genoeg tijd om me er op voor te bereiden. Het coachen is een heel belangrijk onderdeel van mijn leven en is een grote passie van me. Dat ik deze twee dingen nu kan combineren, maakt me heel gelukkig,” aldus Edge.

De 37-jarige amazone reed drie jaar geleden al eens een Grand Prix met het door haar zelf opgeleide paard Shadowfax, wat haar toen de tweede plaats opleverde met 69,39%. Het eerstvolgende evenement waaraan ze mee zal doen is het Brits kampioenschap, dat van 15 t/m 18 september wordt gehouden in Warwickshire.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St. Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.