Ga naar hoofdinhoud

Brons voor Nederlands paradressuurteam

Na de eerste vier gereden teamtests stond het Nederlandse Paralympisch dressuurteam volgens bondscoach Joyce Heuitink al op de plek waarvoor ze gekomen zijn. En na de individuele proeven heeft het team die bronzen positie weten vast te houden. Groot-Brittannië pakte met overmacht de gouden plak en Duitsland won zilver.

Het Britse team kwam mede door de topscores van Sophie Christiansen, maar zeker ook door de mooie resultaten van haar teamgenoten Anne Dunham en Sophie Wells uit op 453.306% en de eerste plaats. Het gouden resultaat van Natasha Baker hoefde niet eens meegeteld te worden voor deze gouden teammedaille voor de Britten. Het Duitse team kreeg in totaal 433.3121% en was daarmee net iets sterker dan de Nederlanders, die met 430.321% heel dicht bij het zilver kwamen.

Denemarken eindigde op de vierde plaats en België werd vijfde.

Individuele proeven

Gisteren was Frank Hosmar de eerste ruiter, die voor Nederland de ring binnenreed in de individuele proeven. Hosmar kwam met Alphaville (v. Sandreo) in de individuele proef in Grade IV tot een score van 72,452% die hem de bronzen plak opleverde en de eerste medaille voor de paardensport in Rio. “Ik had niet beter gekund”, was de eerste reactie van Hosmar. Adelinde Cornelissen was erbij om haar leerling te coachen en liet weten trots te zijn op Frank en Alphaville. “De eerste medaille! Brons! Trots op Frank en Alphaville!”, plaatste de trotse coach op haar Facebook.

Vandaag was het de beurt aan Demi Vermeulen en Rixt van der Horst in de individuele proeven. Vermeulen en Burberry veroverden de zilveren medaille en Van der Horst en Caraat (v. Gribaldi) reden naar het bronzen resultaat.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.