Ga naar hoofdinhoud

Bruggink moet ontketende Leprevost voor laten gaan

Pénélope Leprevost met Ratina d'la Rousserie Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het blijft vervelend om nét tekort te komen. Maar verliezen van een ontketende Pénélope Leprevost en haar briljante merrie Ratina d'la Rousserie (v. Quaprice Boismargot) is geen schande, dus viste Gert Jan Bruggink met Connelly (v. Calvados Z) vanmiddag op Domein Zangersheide met een brede lach achter het net.

De concurrentie in de 3-sterren GP van Zangersheide was sterk, met op de derde plaats de voormalige Belgische kampioenscombinatie Karel Cox en Cor van de Wateringhoeve.

Strakke tijd

De verschillen waren klein in de barrage waarvoor zich zes combinaties plaatsten. Een lastig 1.50 m-parcours met een strakke toegestane tijd had een ruimere deelname aan de strijd tegen de klok voorkomen.

In die beslissende omloop reed Gert Jan Bruggink met zijn topper Connelly een gedurfde ronde (0/38.61). Maar tegen de felle Ratina d’la Rousserie (0/37.93) was vandaag geen kruid gewassen, waardoor Pénélope Leprevost de Marseillaise voor zich mocht laten spelen en 9900 euro in ontvangst nam.

Tweede en vierde

Een slechte dag hadden Leprevost en Bruggink niet. De Française werd eerder in een andere 1.50 m-rubriek tweede met haar Olympische topper Flora de Mariposa. Bruggink stuurde in diezelfde rubriek Casparo naar het vierde geld.

Publieksfavoriet

Publieksfavoriet Karel Cox, twee jaar eerder op dezelfde plaats Belgisch kampioen geworden, pakte met Cor van de Wateringhoeve de derde prijs (0/38.75).

Balk voor Frank Schuttert

Frank Schuttert en Bugatti v/d Nortside (v. Unaniem) kregen in de eerste omloop een balk aan de benen en eindifden op de 20-ste plaats.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.