Ga naar hoofdinhoud

Frank Schuttert vierde in Grote Prijs EC de Peelbergen

Frank Schuttert met Cudieblue op Equestrian Centre de Peelbeergen. Foto: Equitext
Honderd combinaties waagden een poging in de Park Hotel Grote Prijs van Equestrian Centre de Peelbergen. Een mooi aantal van 22 starts wist het basisparcours foutloos te voltooien en mocht retour komen voor de barrage. Terwijl zaterdag de Limburgers de lakens uitdeelden, was in de 1.45m proef van vanmiddag de buitenlandse overmacht te groot. Ier Cameron Hanley reed naar de zege, de beste voor Oranje was Nederlands kampioen Frank Schuttert.

Het slotstuk van vier dagen lang springsport in Kronenberg voorspelde onheil met onweer en bliksem, maar halverwege de rubriek klaarde het op. Vervolgens knetterde het in de barrage loei snelle ritten, waarbij Ier Cameron Hanley een ongenaakbare tijd (37.58 seconden) realiseerde met Lys de Darmen-zoon Falco Van Spieveld. “Mijn paard ziet er misschien niet echt vlug uit, maar hij heeft een grote galoppade. Ik kon in het parcours in meerdere lijntjes minder galopsprongen rijden en dan blijkt hij rap zat. Dit is onze derde wedstrijd samen en ik verwacht veel van hem”, besluit de ruiter die meerdere malen deelnam aan de Wereldruiterspelen.

De voor Jan Tops rijdende Italiaan, Alberto Zorzi, nam met Florette van het Lambroeck (v. For Pleasure) de tweede plaats voor zijn rekening in een tijd van 38.83 seconden, gevolgd door de in Valkenswaard woonachtige Brit Samuel Hutton met Happydam (v. Quidam de Revel). Frank Schuttert viel met Cudieblue (v. Mr. Blue) net buiten het podium daarvoor kwam hij slechts enkele tienden te kort.

In de overige proeven wisten de Nederlanders geen potten de breken. In de Emmers Prix over 1.30m nam Belgisch talent Jens Vanderberk de leiding met Calvadoz Z-merrie Catch China Z. In de Youngster Tour, gesponsord door Carpe Diem, stond Portia Howard net als gister vooraan. De Britse amazone stuurde Don’t Touch Du Bois (v. Kashmir van Schuttershof) met precisie door het zware parcours en verwees met bijna een seconde voorsprong de Zweedse Angelica Augustsson-Zanotelli van Ashford Farm naar de tweede plaats. Howard liet het niet bij een overwinning op zondag. Ook het 1.20m van het CSI1* wist  ze te winnen met de Iers gefokte Macgarveys Choice.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.