Buitenlands podium in Lodewijk Assurantiën Prize

Harm Lahde Foto: Jacquelien van Tartwijk

In de Small Tour werd op Indoor Drachten vanmorgen begonnen met een 1,40m-rubriek direct op tijd. De buitenlandse deelnemers heersten in de Lodewijk Assurantiën Prize. Harm Lahde pakte de overwinning met de KWPN-merrie Oak Grove’s Flickering Star. Hij werd op de hielen gezeten door de Belgische amazones Gudrun Patteet en Zoe Conter. Op de zesde plaats kwam de eerste Nederlandse combinatie, Wout Jan van der Schans met Broere Canada.

Harm Lahde zette al vroeg de beste tijd van 64,05 seconden op de klokken met de Flipper d’Elle-dochter Flickering Star. In het tweede gedeelte van de rubriek werd het voor de Duitser nog spannend. Eerst was het Gudrun Patteet die op Sea Coast B52 F Z (v. Bamako de Muze) de tijd van Lahde tot op drie tiende benaderde. Even later kwam de Italiaanse snelheidsduivel Emanuele Guadiano in de ring. Hij snelde op Inca’s Big Think (v. Beaulieu’s Think Big) naar een tijd van 63,69 seconden, maar moest het bekopen met een springfout.

Zoe Conter kwam met Sunday Top H D C (v. Crown Z) tot de derde tijd (65,47 seconden). Wout Jan van der Schans en Broere Canada (v. Nassau) waren de beste Nederlanders op de zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.