Ga naar hoofdinhoud

Bultjes zetten Winningmood buitenspel

Al 2.5 maand is Winningmood, de tophengst van Luciana Diniz, niet op concours geweest. De oorzaak is tamelijk onschuldig, maar Diniz is toch ten einde raad. Bultjes houden de hengst aan de kant.

Op de Facebook-pagina van Winningmood roept Luciana Diniz iedereen op om haar te adviseren. “We hebben alles al geprobeerd, een azijnbad, ander voer en hooi, niets helpt.”

Winningmood van de Arenberg won met zijn ontdekker en opleider Ludo Philippaerts destijds de Wereldbekeromloop van Mechelen, nam met Luciana Diniz deel aan grote internationale kampioenschappen en won vorig jaar met de Portugees-Braziliaanse amazone onder meer de Global Champions Tour van Madrid.

Bron: Facebook / Paardenkrant-Horses.nl

 

2 reacties op “Bultjes zetten Winningmood buitenspel

  • Annemarie

    Ook een van mijn paarden heeft last van bultjes. Wij hebben een allergietest laten doen en ze blijkt inderdaad allergisch. Omdat mijn merrie, die wij een jaar geleden kochten, o.a. allergisch is voor grassen en zaden geef ik haar elke dag een hooikoortspilletje en een multivitamine pil. Gewoon van de supermarkt. Ze heeft nu nog wel bultjes maar slechts een stuk of 3. Of het afnemen van de bultjes komt door de pilletjes of omdat ze bij ons het juiste voer krijgt en elke dag buiten loopt, dat weet ik niet. Omdat het nu goed gaat verander ik in ieder geval niets aan wat ik haar geef. In de winter geef ik geen hooikoortspilletje.
    Misschien dat dit ook de oplossing is voor het paard in het artikel.
    Zo niet dan ben ik heel benieuwd wat de oplossing is.

  • Han Coolen

    UPDATE:
    Winny is doing better everyday. The Kinesiologist discovered the source of the allergy – a new tail spray bought 5 weeks ago! Thank you for all your support and kind suggestions!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.