Ga naar hoofdinhoud

Verrassend Burghley-einde voor Naber-Lozeman

Exclusief
Alice Naber met Harry Belafonte. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
De Groundjury maakte afgelopen weekend een voortijdig einde aan de wedstrijd in Burghley voor Alice Naber-Lozeman. De diskwalificatie kwam voor de amazone uit Biddinghuizen als donderslag bij heldere hemel en ook internationale collega's begrepen niet wat er was gebeurd. 

De deelname afgelopen weekend aan de Burghley Horse Trials liep voor Alice Naber-Lozeman niet zoals ze had verwacht. De amazone uit Biddinghuizen was met Coral Estate Harry Belafonte afgereisd naar het Britse Burghley, maar kwam in de cross niet verder dan hindernis zeven. Na een weigering op de waterinsprong 5b werd het duo twee hindernissen later door de Groundjury uit de wedstrijd gehaald.

‘Out of control’

“Waarschijnlijk ben ik de dupe geworden omdat de jury eerder op de dag combinaties door heeft laten rijden, die later ten val zijn gekomen. Ze dachten dat dat Harry te sterk was en ‘out of control'”, vertelt Naber-Lozeman. “Maar Harry Belafonte is nooit sterk, het is zelfs zo dat als je ‘ho’ zegt dat je er bijna voorover afvalt en ik rij hem altijd met losse teugel!”
Voordat het duo van start kon in de cross had de wedstrijd ook lange tijd stilgelegen waardoor de Groundjury vermoedelijk ook extra voorzichtig was. “Harry vindt het altijd spannend in het begin en in Burghley zijn zelfs de makkelijkste paarden kijkerig. Bovendien is hij ook niet dol op water, maar na de eerste watersprong ging het goed. Ik had een fijn gevoel en kon even goed doorgalopperen. Harry is een superpaard voor de cross en ik dacht zo met hem naar huis te kunnen galopperen.”

Hartverwarmend

Wat Naber-Lozeman heel erg hartverwarmend vindt, is dat ze reacties krijgt vanuit de hele wereld van ruiters en trainers, die haar steunen. Het is het gesprek van de dag en niemand begrijpt eigenlijk waarom ze uit de cross gehaald is.
Toen ze met haar man Gert en bondscoach Martin Lips na afloop direct naar de Groundjury toe is gegaan werd haar verteld dat de beslissing in een ‘split second’ genomen moest worden. “Het was niet met zoveel woorden, maar toch heeft de Groundjury een soort van sorry gezegd”, aldus Naber. “Ik heb naderhand voor mezelf ook nog een keer zijn paspoort erop nageslagen en Harry heeft gewoon al vijftig internationale wedstrijden gelopen en hij is nog nooit gevallen.”

Blik vooruit

Nu is het de blik vooruit voor de amazone: “Ik zucht nu gewoon heel diep en dan ga ik er weer voor. Nu eerst Waregem, daar gaat hij in de Nations Cup van start en dan Boekelo, het NK. In de dressuur in Burgley kreeg ik hele mooie punten en kon ik merken dat hij eindelijk wat meer ontspannen was en in Aken heeft hij ook fantastisch gelopen, dus daar gaan we voor.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.