Ga naar hoofdinhoud

Carambole vastgelegd door Stichting N.O.P.

Willem Greve met Carambole. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Vandaag ondertekenden N.O.P., KNHS-bestuurslid Emile Hendrix en paardeneigenaar Gerard Korbeld op de KNHS Mediamiddag in Ermelo het contract waarin staat dat Korbeld’s springpaard Carambole (Cassini I x Concerto II) tot en met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 is vastgelegd door de Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.). De elfjarige hengst Carambole N.O.P. is het succespaard van Willem Greve. Ze wonnen dit jaar de Grote Prijzen van Amsterdam, Drachten en Hardelot (Fra).

“Ik voel me als eigenaar vooral vereerd en blij dat de Stichting N.O.P. vertrouwen heeft in Carambole en hem tot de Olympische Spelen ondersteunt. Voor mij is de paardensport liefhebberij en ik heb Carambole niet voor de verkoop. Dat de gezamenlijke bondscoaches hem hebben aanbevolen is geweldig. Ik vind het voor Willem Greve, die Carambole vanaf vierjarige leeftijd heeft opgeleid en met hem veel successen heeft geboekt ook een erkenning voor zijn talent en vakmanschap”, aldus Korbeld.

Voor N.O.P. en KNHS-bestuurslid Emile Hendrix was het zetten van de handtekening een mooi moment. “Met het vastleggen van Carambole zie ik de versterking van de top van onze springsport. De successen van de Wereldruiterspelen in Caen willen we graag in Rio de Janeiro continueren. Dat kan alleen als we eigenaren bereid vinden om zich net als de bond te committeren aan het idee om onze toppaarden vast te houden. In de heer Korbeld hebben we een hele fijne partner gevonden, in Carambole een toppaard waarmee we de kansen op Olympisch succes vergroten.”

Carambole N.O.P.
Met overwinningen dit jaar in de Grote Prijzen van Amsterdam, Drachten en Hardelot hebben Carambole en Willem Greve zich definitief bij de wereldtop gemeld. Op het Europees Kampioenschap in 2013 in Herning vertegenwoordigden ze Nederland. In de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup in Barcelona in 2013 zat Carambole in team dat vierde werd. Ze zaten in het winnende team van de landenwedstrijd in Kopenhagen in 2013 en behaalden topklasseringen in Grote Prijzen door heel Europa. Carambole N.O.P. valt op door zijn oogstrelende springtechniek, zijn atletisch vermogen en geweldige instelling. Carambole combineert zijn loopbaan als topsporter met die van dekhengst.

In totaal zijn nu vijftien paarden vastgelegd door het N.O.P. Eerder waren dat al:

springen:
Glock’s London N.O.P. (Gerco Schröder),
VDL Zirocco Blue N.O.P. (Jur Vrieling)
VDL Groep Verdi TN N.O.P. (Maikel van der Vleuten)
SFN Zenith N.O.P. (Jeroen Dubbeldam).

dressuur:
Arlando NH N.O.P. (Diederik van Silfhout)
Siro N.O.P. (Danielle Heijkoop)
Glock’s Undercover N.O.P. (Edward Gal)
Jerich Parzival N.O.P. (Adelinde Cornelissen);

eventing:
Keyflow N.O.P. (Tim Lips)
Rumour Has It N.O.P. (Merel Blom)
Vira N.O.P. (Elaine Pen).

para-dressuur:
Vedet PB N.O.P. (Sanne Voets)
Alphaville N.O.P. (Frank Hosmar)
Uniek N.O.P. (Rixt van der Horst).

Bron: Persbericht.

2 reacties op “Carambole vastgelegd door Stichting N.O.P.

  • Harry

    Is met dat vastleggen eigenlijk geld gemoeid en waar kom dat vandaan?

  • H. Hegeman

    Een mooi lijstje dat goed is verdeeld over meerdere ruiterdisciplines. Goed werk van de KNHS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.