Ga naar hoofdinhoud

Carl Hester neemt Wayne Channon op de korrel

In een column op de website van Horse and Hound verzet Carl Hester zich tegen plannen om de dressuurjurering te baseren op een code van aftrekpunten. Het idee is om voor elk onderdeel te beginnen met een 10 en dan volgens een strikte formule punten af te trekken voor wat er fout gaat.

“Hoe kun je met een 10 beginnen bij een paard dat niet in staat is om een 10 te verdienen?”, vraagt Hester zich af. De Brit vindt de voorgestelde codering van afwijkingen een negatieve benadering. “Zoekt de FEI nu serieus naar een systeem dat uitgaat van het negatieve, dat kijkt naar wat er fout gaat in plaats van naar wat er goed gaat?”

Wayne Channon

Vooral Hesters landgenoot Wayne Channon, voorman van de International Dressage Riders Club en strijder voor een transparantere jurering, moet het in de column ontgelden. “De IDRC is een lichaam dat geacht wordt de ruiters te vertegenwoordigen. Maar hoeveel van ons zijn daar actief bij betrokken? Als je het niet eens bent met het voorgestelde systeem, word dan lid en geef je mening!”

De column van Carl Hester op HorseandHound is premium-content en kan dus niet worden gelinkt.

Bron: HorseandHound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.