Ga naar hoofdinhoud

Carlos Ribas heer en meester in Kessel

Carlos Ribas en Pelvin Z. Foto: Rob Kitslaar
Carlos Motta Ribas was de terechte winnaar van het Masterspringen op Jumping Peel & Maas. In een gruwelijk spannende barrage met 0.20 seconden voor op Hendrik-Jan Schuttert had de Braziliaan iedereen op het puntje van zijn stoel zitten. Na vier rondes telde de barrage nog vier combinaties die allen het parcours, dat inmiddels op 1.60m hoog stond, moesten trotseren. Mark Martens , James Patterson-Robinson, Carlos Ribas en Hendrik-Jan Schuttert gingen de strijd aan. Geweldenaar Ribas herstelde de verloren Braziliaanse WK eer in deze proef met verve.

In de barrage ging Mark Martens als eerste van start met Aken Utopia. De schimmelruin maakt zijn bescheiden formaat ruimschoots goed met zijn manier van springen. Maar na vier rondes was de Berlin-zoon terecht wat vermoeid en tikte een paal uit de lepels. James Patterson-Robinson kwam als tweede terug in de barrage. Het leek erop dat hij met Canezaro (v. Caretano) een winnende ronde wegzette, maar kreeg een onfortuinlijke balk op de laatste oxer.

Carlos Ribas kwam als derde in de ring en zorgde met Pelvin Z dat alle toeschouwers hun adem inhielden. Niet alleen wegens zijn rappe stuurmanskunsten, maar tevens door de lappen lucht die de vosruin boven de hindernissen overhield. Maar de strijd was nog niet gestreden, Hendrik-Jan Schuttert was de laatste starter en besloot voor het binnenrijden dat hij ervoor zou gaan. En was het niet voor op een luttele 0.20 seconden na, dan was hij de winnaar geweest. Met Bangelo (v. Tangelo vd Zuuthoeve) was hij desondanks tevreden met een tweede plek.

Ribas bedankte de sponsoren, de organisatie en het publiek en zei: “Ik ben zeker blij! Pelvin Z is een fantastisch paard, ondanks dat hij boven de sprong wat tijd verliest hebben we hier aangetoond dat hij ook zeker de snelste kan zijn. Ik ben hier nu voor de vierde keer en het is echt gezellig!”

Klik hier voor de volledige uitslagen.

Bron: Jumping Peel & Maas

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.