Ga naar hoofdinhoud

Voorn tweede in eerste 1.40m-rubriek CH De Wolden

Foto: Jeroen Spoolder
Op de eerste dag van het Concours Hippique De Wolden heeft Albert Voorn in de rubriek over 1.40m net naast de winst gegrepen met Freebird. De zege in dit parcours op tijd was voor de Brit Joe Whitaker met Lavarno. Chantal Regter won de rubriek over 1.35 m met Bengel SFN en Bert-Jan Zuidema liet Fleurabella V naar de winst galopperen in de rubriek voor jonge paarden.

De derde plaats in de rubriek over 1.40m op tijd was voor Tracy Priest met de KWPN-ruin Caristo VDL. Het Britse duo was met 66.10 seconden een fractie langzamer dan Voorn en de Lupicor-zoon, die in 66.01 seconden finishten.
De top 5 werd verder compleet gemaakt door Harrie Wiering met Viking op de vierde en Michiel Brusse met Kom La Rondine op de vijfde plaats.

Gold Tour

Regter was met Bengel SFN veruit het snelst in de Gold Tour over 1.35m. Met een geweldige rit wist de amazone uit Assen de laatste rubriek van vandaag op haar naam te schrijven. Regter voltooide haar rit, ze startte van de 78 combinaties als 24-ste, in een tijd van 63.06 seconden. De voor haar gestarte Roelofsen had met Dante (Canturano x Phim Phim) een tijd neergezet van 67.50 en daar dook Regter dus met bijna vijf seconden onder. Derde werd Ali Al Khorafi met Cheri (Guidam Sohn x Centgraf). Hij zette de klok stil op 67.98 seconden.
Het was lang wachten voor Regter: “Dat was een lange zit. Maar je kunt niets anders doen dan rustig blijven”, aldus een blije Regter na de prijsuitreiking. “Ik ben heel tevreden over mijn rit. Ik weet dat Bengel een erg snel paard is, maar dat het gat zo groot zou worden, had ik niet verwacht.”

Jur Vrieling kwam in deze ‘minder belangrijke’ wedstrijd met zijn toppaard VDL Zirocco Blue N.O.P in de ring. Hij werd daarmee in een foutloze rit dertigste. Vrieling nam geen enkel risico: “De laatste maal dat ik Zirocco op concours meenam, was in Rotterdam en dat is alweer een maand geleden. Mocht ik met hem naar Rio mogen gaan, dan staat hij te lang stil. Daarom heb ik Zirocco Blue nu mee naar CH De Wolden.” Vrieling wees er op dat hij het toppaard vooral in het juiste ritme wil houden. “Enige lichtere parcoursen kunnen nu geen kwaad en dan houd je hem in beweging. Maar ik zal zondag de Grote Prijs niet met hem rijden”, liet Vrieling weten. Verleden jaar was de ruiter uit Holwierde winnaar van de Grote Prijs in Veeningen. Toen reed hij op Carrera VDL.

Zesjarige paarden

Net als de laatste wedstrijd van de dag, werd ook de eerste een prooi voor een Nederlandse deelnemer.  Zuidema won deze tweefasen-rubriek met Fleurabella (Diadorado x Chi Chin). Samantha Bos met Frederiek werd tweede en Pim Mulder mocht zich in deze Youngster-rubriek als derde opstellen voor de prijsuitreiking met Fancy Roos VDL

Klik hier voor alle resultaten in de rubriek voor zesjarigen
Klik hier voor alle resultaten in de rubriek over 1.40m
Klik hier voor alle resultaten in de rubriek over 1.35m

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.