Ga naar hoofdinhoud

Chardon, Schuiling en Van Kekem Nederlandse kampioenen

De laatste dag van het Nederlandse kampioenschap voor de pony-menners en enkelspan paarden op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd leverde een spannende wedstrijd op. Bij de enkelspannen en tweespannen was het allerminst en gelopen race na de marathon. Alleen Bram Chardon kon met zijn vierspan pony's redelijk rustig zijn vaardigheidsproef ingaan en werd overtuigend voor de derde keer kampioen.

Marissa Schuiling, regerend Nederlands kampioen bij de enkelspan pony’s, reed een foutloze vaardigheidsproef met haar prachtige pony Kyra. Het eindresultaat kwam uit op 132.83 punten en Schuiling prolongeerde haar titel. Arion Vissers, gisteren nog derde werd na een mooie vaardigheidsproef tweede met 148,05 punten. Tamara Pijl had de pech en kreeg strafpunten dat kostte haar de tweede plek in het klassement. Tamara werd derde met 149,09 punten.

Bij de tweespan pony’s betekende de vaardigheid van vandaag erop of eronder voor Rodinde Rutjens (143,20), Karel van Kekem (143,24), Dirk Neerincx (145,35) en Ewoud Boom (145,68). De verschillen waren zo klein dat ook hier één of twee balletjes het verschil konden maken. Karel van Kekem werd uiteindelijk de kampioen. In het eindklassement had hij twee punten voorsprong op Ewoud Boom. Dirk Neerincx kreeg de bronzen medaille omgehangen. Door 13 strafpunten bij het kegeltjes rijden zakte Rodinde Rutjens naar de zesde plaats.

Na de dressuur en marathon stond Bram Chardon al ruim bovenaan. Ook het kegeltjes rijden sloot hij winnend af zodat hij zijn titel bij de vierspan pony’s kon prolongeren. Jan de Boer werd tweede met 154,14 punten en Aart van de Kamp jr. derde (163,37).

Bij de enkelspan paarden wist Saskia Siebers haar eerste plek na de vaardigheid vast te houden en werd Nederlands kampioen. Eline Houterman reed een foutloze vaardigheid en kwam daarmee op de tweede plek. Jan Moonen werd derde.