Ga naar hoofdinhoud

Charmingmood-dochter naar hoogste score IBOP Luttenberg

Hevenly Lady (v. Charmingmood)). Foto: Jacquelien van Tartwijk
In Luttenberg werden gister 26 springpaarden voor de jury, bestaande uit Bart Henstra en Arnold Kootstra, gepresenteerd. Achttien hiervan slaagden voor de IBOP. “Een stel nette paarden, fijne gebruikspaarden die ook netjes werden voorgesteld.” De kwaliteit bij de vijftien dressuurpaarden, gejureerd door Toine Hoefs en Dirk Reijne, was nog net wat hoger. Hiervan slaagden er elf waarvan drie met 80 punten of meer. 

Eén merrie kreeg 80 punten, en dat was de uit een heel goede moederlijn afkomstige Evantacaterina (v. Tangelo van de Zuuthoeve) van G.J.H. Heijting uit Groessen. Zij werd door De Radstake BV uit Varsseveld gefokt uit indextopper Santa Caterina keur pref (v. Heartbreaker). Santa Caterina is de moeder van Glock’s Zaranza (v. Karandasj), waarmee Gerco Schröder internationaal in de Grand Prix uitkomt. Ook is ze de grootmoeder van KWPN-hengst El Salvador (v. Vigaro) die in het 1,30 m uitkomt en bracht ze naast Evantacaterina nog vier andere voorlopig keurmerries. Arnold Kootstra vertelt over Evantacaterina: “Deze merrie heeft een heel goede galoppade, lichtvoetig en goed van ruimte. Ze heeft opvallend goede reflexen naar boven toe en veel vermogen, ze is vlug van de grond en attent. Ook scoorde ze hoog op rijdbaarheid en instelling. Een fijn paard.”

Bij de dressuurmerries behaalde Charmingmood-dochter Heavenly Lady van W. Hoogeslag uit Haarle met 80,5 punten het beste resultaat. Toine Hoefs: “Een merrie die excellent kan stappen, met veel schoudervrijheid en lossigheid. In draf heeft ze een goede techniek. Het is nog een jong paard, maar ze zou hierin nog wat meer tot dragen mogen komen. Datzelfde geldt ook voor de galop, maar de techniek, ruimte en souplesse vallen positief op.” Moeder Contesse is de halfzus van de Lichte Tour-paarden Wendel (v. Lancet) en Randy-Star (v. Lancet) en van een ZZ-L-dressuurpaard van Olivi en Z2-dressuurpaarden van Houston en San Remo.

Met 80 punten slaagde Filippa (v. Zhivago). “Ook een merrie met een zeer goede stap. De draf heeft een mooi gebruik van het voorbeen, het achterbeen zou een fractie meer tot dragen kunnen komen. De galoppade is mooi naar boven en met een goede techniek.” Moeder Balinda liep Z1-dressuur en bracht tijdens de afgelopen hengstenkeuring een derde bezichtigingshengst van Johnson. Uit de moederlijn komt ook het Lichte Tour-dressuurpaard Radbraker (v. Ferro).

Evenveel punten kreeg Samba Hit II-dochter Dante S. “De stap van deze merrie is zeer actief, maar wat overhaast. In draf heeft ze heel veel ruimte en een heel mooi voorbeengebruik en veel potentie tot sluiten. In de galop kan ze goed schakelen, maar gaat ze een fractie breed achter bij het terugkomen.”

Bron: KWPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.