Ga naar hoofdinhoud

Cian O’Connors Seringat naar Geir Gulliksen

Cian O'Connor
Cian O'Connor had Seringat nog maar een paar maanden onder het zadel en in Amerika werden ze al de 'shooting stars' van het Noord-Amerikaanse circuit genoemd. In de korte periode dat de Ier het paard rijdt, boekte hij een GP-zege en was twee Nations Cup-overwinningen met zijn land. Nu heeft de eigenaar van Seringat besloten om het paard te verkopen aan de Noor Geir Gulliksen.

In november had Cian O’Connor de teugels van Seringat overgenomen van Eduardo Alvarez Aznar. Na een aantal wedstrijden in Europa vertrok het paar naar Florida om daar te overwinteren.

Twee Nations Cups en een GP

Twee weken geleden won O’Connor op de elfjarige zoon van Chef Rouge met zijn land de Nations Cup wedstrijd in Ocala en vervolgens ook de 4*-Grand Prix. Ook dit weekend in Wellington maakte de Ier deel uit van het winnende team in de Nations Cup. In de afsluitende Grand Prix werd het paar twaalfde door een springfout in de barrage.

Geir Gulliksen

De eigenaren van Seringat, de Ierse firma Ronnoco Jump Ltd, hebben besloten het paard te verkopen aan de Noor Geir Gulliksen. Op Facebook schrijft Cian O’Connor: “Jammer genoeg komt er een einde aan de springen met Seringat. Hij is een ongelooflijk paard en ik denk dat hij nog veel mooie dingen zal laten zien in de sport.”

Bron Noelle Floyd/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.