Ga naar hoofdinhoud

Van Cranenbroek wint Prix st. Georges Roosendaal

Ilse van Cranenbroek en Emerald. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
De resultaten van de beste vijf combinaties in de Prix st. Georges op CDI Roosendaal lagen dicht bij elkaar vandaag en de juryleden waren het niet helemaal eens over de plaatsing. Het was uiteindelijk Ilse van Cranenbroek, die er met Emerald S met de overwinning vandoor ging. Jean Philippe Siat was met zijn tweede plaats de enige buitenlander in de top 5 en hij werd gevolgd door Danielle van Mierlo.

Van Cranenbroek kreeg in haar proef met de Ampere-zoon de hoogste punten voor de galoponderdelen met zelfs een negen voor de halve pirouette naar links. Het totaal aantal kwam uit op 71.763% en daarmee kon het duo zich vooraan opstellen voor de prijsuitreiking.

Siat volgde met Lovesong  op de tweede plaats. De Franse ruiter kwam uit op 70.947% en werd door een van de juryleden op de eerste plaats gezet. Deze score was net genoeg om voor Van Mierlo te kunnen eindigen. Beide combinaties lieten een constante proef zien, maar Van Mierlo kreeg met Dayano even te kampen met een storing in een galopappuyement met wissel en kreeg net iets minder punten. Ook Van Mierlo werd door een van de juryleden bovenaan geplaatst, maar met 70.737% mocht ze zich als derde opstellen.

Top vijf

De top 5 werd verder compleet gemaakt door Linda Verwaal met Jakari en Stephanie de Frel met Calrietha. Voor Verwaal was dit de tweede internationale start op dit niveau met Jakari. Vorige week eindigde ze in München op de tweede plaats toen de ruin van Jazz Rubin zijn eerste internationale PSG-proef liep en vandaag kon ze met 69.263% als vierde aansluiten voor de prijsuitreiking. Voor De Frel en de tienjarige merrie van Westpoint was dit eveneens de tweede keer internationaal op dit niveau. Het paar kreeg 69.079% van de juryleden en werd zelfs door een van de juryleden op de eerste plaats gezet.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.