Ga naar hoofdinhoud

Daily Diamond wint L met neuslengte

Daily Diamond (v. Daily Deal), hier nog met Dana van Lierop - Foto: Paardenkrant-Horses.nl
Niet de beide zonen van Totilas, niet de neef van Cosmo, maar Daily Diamond was vanavond de winnaar van de eerste omloop van de Isah Hengstencompetitie in de klasse L. Met een puntje achterstand kwamen Trafalgar en Don Joe beide op 83 uit.

De jongste dressuurhengsten van de KWPN-hengstencompetitie ontliepen elkaar weinig in de Ermelose Amaliahal en dat kwam ook in de jurering tot uitdrukking. De zeer rittige en gehoorzame Daily Diamond zette na een harmonieuze proef onder het zadel van Dana van Lierop 84 punten op het bord. De zeer ruime stap was niet steeds volledig taktmatig en werd gewaardeerd met een 8, voor de overige onderdelen kreeg de hengst een 8,5.

Voordeel aan Trafalgar

Twee hengsten eindigden op 83 punten, de punten voor de basisgangen gaven het voordeel aan Trafalgar, gereden door Marieke van der Putten. Sensationeel liet de zwarte zich zien in draf. Toch kreeg de zoon van Totilas uit de stam van Poetin ‘slechts’ een 8,5 voor dit onderdeel en ondanks het feit dat de hengst volkomen tevreden en goed op lengte door de proef liep, bleef ook het cijfer voor harmonie steken op een 8.

Don Joe

De NRPS-goedgekeurde Don Joe (Diego x Lord Leatherdale), gereden door Charlotte Fry, miste wat lichaamsgebruik waardoor de stap soms niet helemaal regelmatig was (7,5), de draf werd met veel techniek getoond en in galop bewees de zwarte dat hij veel aanleg voor verzameling heeft.

Hennessy kwam na een mooie proef onder het zadel van Vai Bruntink uit op 82. Het silhouet van de De Niro-zoon is prachtig en hij bewoog met veel souplesse en taktzuiverheid.

Groeibriljant Total U.S.

Total U.S. zorgde voor een fraai besluit van de avond. De lang gelijnde Totilas-zoon liet onder Dinja van Liere bij vlagen briljante momenten zien en lijkt ook over veel vermogen tot verzamelen te beschikken, maar het beeld was nog niet voldoende constant en de hengst knikte geregeld door in de nek. Met 81 punten eindigde de groeibriljant van Joop van Uytert en Paul Schockemöhle op de vijfde plaats.

Te laag tempo

Eén van de favorieten bleef in de middenmoot steken. Cosmo’s neef Habanna liep onder Kirsten Beckers alsof hij al twee jaar ouder was, zeer gedragen en verzameld. Maar het tempo lag zo laag dat de jury omlaag moest met de punten: 78.

Uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Eén reactie op “Daily Diamond wint L met neuslengte

  • Mathijs

    Ergens jammer dat we hierboven niet meer meekrijgen van het duidelijke commentaar gegeven door de jury deze avond, maar enkel de mening van desbetreffende journalist. Deze heeft wellicht zelf al veel GP paarden gefokt of gereden, dat weet ik niet, dan zou het wellicht toch van waarde zijn.

    “Sensationeel dravende , maar ondergewaardeerd” : leg dan ook even aan de mensen thuis uit WAAROM de jury dit lagere punt gaf.
    Want zitten we op deze avond naar natuurlijke aanleg te kijken of zoeken we naar de hengst welke zich op dit niveau nog in dit systeem laat vormen/draaien? Vielen er niet meer dan genoeg hengsten door de mand op het moment dat er gedraafd moest worden aan de lange teugel, waar bleef dan die aanspanning van achteruit?? DAT wat men moet vererven!
    Het is ieder jaar opnieuw dezelfde valkuil waar de media intrappen tijdens deze competitie met grote artikelen en uitspraken en ze na 6 jaar moeten toegeven dat dat lelijke eendje van de competitie toch maar op de Olympische Spelen liep….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.