Ga naar hoofdinhoud

Danielle van Mierlo zegeviert op Zeeland Outdoor

Danielle van Mierlo met Ucento Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op Zeeland Outdoor Dressuur in Nieuw en St. Joosland was, naast de basissport, afgelopen weekend volop de ruimte voor de subtopruiters. In alle rubrieken kon gestart worden, inclusief Kür op muziek. Vandaag ging de zege op het hoogste niveau, de Kür op muziek in de Grand Prix, naar Danielle van Mierlo en Ucento (v. Metall) met 75,85%. Ook de zege in de Kür van het ZZ-Zwaar was voor Van Mierlo.

Van Mierlo kwam ook van start in de Grand Prix op zaterdag met Ucento, maar had toen flinke fouten in dubbeltellers, waardoor de score uitkwam op 65,20%. Dit betekende de vierde plaats, achter winnares Stephanie de Frel met Zanyo (v. Turbo Magic) en Thamar Zweistra, die met Hexagon’s Baldacci (v. Havidoff) en Hexagons Zodinde (v. Lousiville) de tweede plaats deelde.

“In de Kür heb ik met het mes tussen de tanden gereden en toen wonnen we met 75,85%”, vertelt Van Mierlo blij.
“Ucento heeft een tijdje vakantie gehad, omdat de focus nu eigenlijk op mijn andere twee paarden ligt voor het NK. Even voor Hagen heb ik Ucento weer opgepakt en het vrij zijn heeft hem echt goed gedaan. Hij is weer lekker  fris en pakt alles weer super op. Hij gaat weer als vanouds.”

Met Custom Zadels Dayano (v. Jazz) werd Van Mierlo zaterdag tweede in het ZZ-Zwaar, maar pakte ze vandaag de zege in de Kür op muziek met 73,26%.
“Met Dayano start ik volgende week op het NK. Ik wilde in Zeeland wat dingen uitproberen en dat pakte eigenlijk niet goed uit. Ik wilde proberen om hem nog iets losser te maken, maar hij heeft zulke grote bewegingen dat hij gewoon een beetje steun nodig heeft. We hadden een aantal fouten zaterdag die echt niet hoeven, maar hij houdt dan toch nog zoveel over, dat we nog bijna 70% haalden. In de Kür heb ik hem gereden zoals we dat het hele seizoen al doen en nu was het foutloos. We weten nu in iedergeval de lijn voor het NK.”

De complete uitslagen volgen later.
Lees donderdag meer in De Paardenkrant-Horses.nl

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.