Ga naar hoofdinhoud

Dante Weltino-zoon wint dressuurkwalificatie vijfjarigen Warendorf

Dante Weltino met Therese Nilshagen - Foto: Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen / Equitaris
De eerste dressuurkwalificatie voor vijfjarigen werd zojuist op het Bundeschampionat in Warendorf gewonnen door Daytona Platinum. De Oldenburgerhengst van Dante Weltino werd voorgesteld door Lukas Fischer en kreeg een 8.9. De goedgekeurde Hannoveraner-hengst Nymphenburg's First Ampere eindigde op de tweede plaats met een 8.7.

Nymphenburg’s First Ampere kwam na zijn dertigdagentest in Münster-Handorf eind 2014 uit op een dressuurgemiddelde van 9,09, maar voor de aanleg als springpaard moest hij het doen met een 6,75, waardoor zijn totaalgemiddelde omlaag ging. In deze kwalificatie werd de zoon van Ampere voorgesteld door Tessa Frank en eindigde dus op de tweede plaats.

Luiz Gustavo was met Beatrice Buchwald in het zadel goed voor een 8.6 als eindcijfer en werd daarmee derde. Deze zoon van Lord Carnaby, waarmee Buchwald in 2013 de rubriek voor zesjarigen won op het Bundechampionat, is eveneens goedgekeurd voor het Hannoveraner Verband.

Quel Filou OLD, die werd gereden door de Luxemburgse Sascha Schulz en  Belucci W onder Kira Wulferding kwamen beiden uit op een 8.4 en maakten de top 5 compleet.
De beste twaalf paarden mogen door naar de finale op zondag en via de kleine finale zijn er ook nog drie finaleplaatsen te behalen.

 

Klik hier voor de resultaten.
Klik hier voor de Paardenkrant-Horses.nl Bundeschampionate pagina.

Daytona Platinum:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.