Ga naar hoofdinhoud

Daphne van Peperstraten: ‘Dit is de kers op de taart’

Exclusief
Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido. Foto: Daniëlle Smits / www.arnd.nl
Ze draaien al zoveel wedstrijden aan de top mee dat je bijna zou vergeten dat dit pas het eerste Junioren-EK voor Daphne van Peperstraten en Cupido (v. Johnson) is. Met twee procent voorsprong wonnen ze zojuist het kürgoud op het EK. Van een derde plek op de eerste dag klom de zeventienjarige amazone omhoog naar plek twee in de individuele proef en won ze vervolgens met overmacht de kür. "Ik heb hier nog geen woorden voor, dit had ik echt niet verwacht" stamelt ze na afloop.

Pas sinds oktober heeft Van Peperstraten de tienjarige Cupido onder het zadel. Sindsdien zijn ze in Nederland onoverwinnelijk, maar blijven ook de buitenlandse successen niet uit. In Hagen dit voorjaar bewees Van Peperstraten al dat ze de sterke Duitse concurrentie kon hebben, en dat deed ze nu in Roosendaal weer.

Heel zenuwachtig

Van Peperstraten was ná haar kür bijna nog zenuwachtiger dan ervoor. “Na mij moest nog degene die gisteren goud had en ook eergisteren in de landenwedstrijd won, dat was heel spannend. Toen zij onder mij stond werd ik echt héél zenuwachtig want er moesten er nog een paar… Op stal volgden we de scores, ik was nog bij Cupido, en na de laatste amazone kwam de ontlading. Dit is echt onwerkelijk.”

Jonge paarden op zilver en brons

Twee pas zevenjarige paarden pakten de zilveren en bronzen medaille. De Duitse Linda Erbe won het zilver met Fierro (v. Fürst Wettin) en het brons was verrassend voor de Spaanse Alba Abollo Fontela met Elvillar CS (v. Espriwall). Erbe had ook haar zilveren plak niet verwacht: “Dit is ongelofelijk, mijn paard is nog zó jong! Ik heb echt een te gek weekend gehad hier, we hebben zoveel plezier gehad met het team samen.”

Nog geen slipjas

De achttienjarige Spaanse amazone Alba Abollo Fontale was misschien nog wel het meest ondersteboven van haar medaille. Engels sprak ze nog niet, dus de bondscoach vertaalde haar reactie: “Dit is pas onze tweede internationale wedstrijd, en de eerste buiten Spanje. Dit had ik niet aan zien komen, ik ben zo trots op mijn paard!” Opvallend was ook dat de Spaanse in een ‘gewoon’ kort jasje reed, in niet in een slipjas, zoals alle anderen. “Die heb ik nog niet” lacht ze verlegen. “Maar gelukkig vind ik deze ook heel mooi.”

Goud voor Van Peperstraten, zilver voor Erbe en brons voor Abollo Fontale. Foto:
Daniëlle Smits / www.arnd.nl

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.