Ga naar hoofdinhoud

Debora Pijpers wint Inter A-debuut met Bløf

Update
Debora Pijpers met Now I'm Here
Debora Pijpers met Now I'm Here
Met Uptown-zoon Bløf heeft Debora Pijpers naast Zigeuner DVB en Besterly's Look at Him een derde paard op Zware Tour-niveau. Pijpers maakte met de tienjarige Bløf vandaag op de Subtopwedstrijd in Ermelo een prachtig debuut in de Inter A, goed voor de winnende score van 69,51%.

Pijpers heeft Bløf, die gefokt werd door Marian Dorresteijn en Hennie Broekhuizen, nu een paar maanden onder het zadel. “Een fantastische kans”, vertelt Pijpers enthousiast. “Bløf voelde in de ring precies hetzelfde als thuis, hij bleef er fijn aan trekken en we kwamen makkelijk door alle onderdelen. Ik ben voor nu super blij!” De ruin heeft veel aanleg voor de piaffe en passage en werd voor die onderdelen beloond met hoge punten. De volgende wedstrijd gaat de kersverse combinatie van start in de Inter B om vervolgens via de Inter II door te stromen naar de Grand Prix U25. Marlies van Baalen bracht Bløf eerder uit in de Lichte Tour en leidde hem vervolgens op tot Grand Prix-niveau.

In deze met de Intermédiare II en Grand Prix gecombineerde rubriek eindigde Jean-René Luijmes als tweede. De ruiter is bezig aan een goed seizoen en won afgelopen dinsdag nog de finale van de Jabat Cup in Bathmen. Vandaag was zijn Grand Prix-proef met Aswin goed voor 68,00%. Marieke van der Putten liet OO Seven-dochter Ambria debuteren in de Grand Prix. Eerder deze week reed Van der Putten met de grote merrie een zeer goede en winnende Inter II (72,96%) en vertelde toen dat de overstap eraan zat te komen. Vandaag was het dus zover. Het duo werd voor hun Grand Prix-proef beloond met 67,45%, goed voor de derde prijs. Dinja van Liere verdiende met Hexagons Conquest  haar startbewijs voor de Grand Prix. Ze reed de Rubiquil-zoon naar 66,12% in de Inter II.

Eline van Egmond domineert ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar werden weinig winstpunten behaald. Eline van Egmond was veruit de beste in deze klasse. Zij reed Spielberg-zoon Donovan naar 65,43%. Marijke de Geus en Mdg Equestrian’s Connecticut sloten met 61,14% aan op de tweede plek. In de tweede proef reed Suzanne Feberwee haar Arriant met 61,43% naar de winnende score.

Rosalinde Heck trekt aan langste eind

Het oranje lint in de Prix St. Georges was voor Rosalinde Heck met Chattanooga (v. Jazz). Hoewel beide juryleden dit duo niet aan kop plaatsten was de gemiddelde score van 68,09%  goed voor de zege. Jurylid Els Mouw zag in Vai Bruntink en Pavo’s Ziggy Pop (v. Stedinger) de winnaars. Met 67,96% werd deze combinatie uiteindelijk tweede. Collegajury Schild zette Christianne Goes en Accountancy Bellissimo nipt bovenaan. Met 66,58% was er voor hen de derde prijs.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.