Ga naar hoofdinhoud

Degradatie dreigt als jurylid zich misdraagt

FEI General Assembly (FEI/Richard Juilliart)
Als het aan de FEI ligt, kunnen juryleden die zich niet aan de gedragscode houden worden gedegradeerd. Dit is één van de voorgestelde aanvullingen op de 'Code of conduct', waar in de General Assembly van de FEI in Tokyo van 19 tot 22 november over zal worden besloten.

Aanleiding voor de extra strafmaatregel zijn enkele onregelmatigheden in de jurering bij de kwalificatie voor de Olympische Spelen. De FEI constateerde in maart van dit jaar dat enkele Oekraiense juryleden in Lier nationalistisch hadden gejureerd.

Discreet signaal

Een andere aanvulling van het reglement is een discreet elektronisch signaal in het juryhuisje bij C dat de hoofdjury moet informeren over eventueel bloed aan het op dat moment deelnemende paard of andere onregelmatigheden. Het gebruik van enige andere communicatie-apparatuur door juryleden blijft strikt verboden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / Dressagenews

Eén reactie op “Degradatie dreigt als jurylid zich misdraagt

  • eddy crul

    Over het algemeen of liever gezegd in vele gevallen heeft het jurylid dat moedig genoeg was om minder punten te geven,en dus niet in de lijn punt van de andere juryleden,gelijk.Het zou zeer jammer zijn dat deze juryleden nu het slachtoffer worden van dit onmogelijk correct uit te voeren jurysysteem.De belangrijkste problemen bij het jureren zijn ten eerste de “onbekwaamheid te jureren volgens het FEI reglement” en ten tweede het “corrupt jureren” waarbij het corrupt jureren de grootste kwaal is.Gezien het jureren zich heeft aangepast aan het commerciële aspect van de dressuur,waarbij hoofdzakelijk op naam wordt gejureerd,zie ik elke verbetering somber in.Ook zie ik het FEI niet bij machte om orde op zaken te stellen.Het initiatief zal van een paar moedige juryleden moeten komen. Eén zaak is zeker,als men het jureren niet op een aanvaardbaar niveau kan brengen is de dressuur ten dode opgeschreven.Meer en meer dressuurliefhebbers,uit de niet al zo grote massa,pikken dit niet meer. vr gr EC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.