Ga naar hoofdinhoud

Denis Lynch wint Championat van Wenen

Denis Lynch met Abbervail vh Dingeshof Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Alleen de supersnelle Amerikaan Kent Farrington kwam gisteravond in de buurt van de barragetijd van Denis Lynch, maar de Ier was 0,4 seconde sneller en won het hoofdnummer van de vrijdag op het vijfsterren concours van Wenen. 

Maar liefst 17 combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage van het Mercedes-Benz Championat van Wenen. Het publiek rondom de prachtige piste voor kreeg spektakel van de bovenste plank. De eerste foutloze rit kwam op naam van Marco Kutscher en Chaccorina in een tijd van 37,53 seconden. Zijn landgenoot Daniel Deusser deed er met Toulago een schepje bovenop, door de tijd te stoppen op 36,99.

Maar het venijn zat in de staart. Rolf-Göran Bengtsson reed zijn Clarimo ASK in een geweldige rit negenhonderdste seconde van de tijd van Deusser af, maar dat bleek achteraf slechts goed voor de derde plek. Denis Lynch reed de 15-jarige Nonstop-zoon Abbervail van het Dingeshof scherp door de wendingen en won tijd door een perfecte wending naar de dubbelsprong. De klok stopte op 33,99 seconden, en die tijd wist Kent Farrington niet te kloppen. De Amerikaan, die in barrages vaak niet te kloppen is, moest nu met de schimmel Willow het hoofd buigen voor de Ier en genoegen nemen met de tweede plaats.

De Nederlanders speelden geen rol van betekenis gisteravond. Harrie Smolders en Don VHP Z noteerden 6 strafpunten, Gerco Schröder incasseerde 17 strafpunten met de Karandasj-nazaat Glock’s Zaranza.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.