Ga naar hoofdinhoud

Derde plaats voor Heijkoop en Badari in Special

Badari, hier nog onder Danielle Heijkoop . Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Vanmorgen begon de dag op het CDI in Doha met de Grand Prix Special. Spencer Wilton en Super Nova II waren oppermachtig in deze proef en eisten met een verschil van ruim zes procent unaniem de zege op. Danielle Heijkoop en Badari eindigden met een klein verschil achter Bernadette Brune en Spirit of the Age OLD op de derde plaats.

Heijkoop en de elfjarige Gribaldi-zoon, die vandaag het jongste paard was in deze rubriek, kregen 69.098% voor hun proef, waarbij de passage en de draf-appuyementen achten opleverden op de cijferslijst. Drie van de vijf juryleden plaatsten het Nederlandse duo op de tweede plaats, maar in de totaalscore kwam Heijkoop net iets te kort om voor Brune te kunnen eindigen.

“Met een miniem verschil eindigde Badari met 69,09% als derde in de Grand Prix Special! Ondanks twee foutjes en genoeg ruimte voor verbetering nog steeds positief jurycommentaar. Ik ben blij met Badari”, schreef Heijkoop na haar proef op facebook.

Brune kwam uit op een resultaat van 69.235% met de goedgekeurde Oldenburger-hengst. De Duitse amazone liet een constante proef zien, waarin alleen een storing in de wisselserie het gemiddelde wat naar beneden haalde.

Negens

Wilton kreeg met zijn veertienjarige De Niro-ruin meerdere negens op de cijferslijst voor de passage. Verder kreeg de 1.80m-hoge Super Nova II een hele reeks achten voor onder andere de galop pirouettes en de draf-appuyementen. Het Britse duo kwam uit op een gemiddelde score van 76.608%

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.