Ga naar hoofdinhoud

Derde plek voor Van de Pol in Drammen

Henk van de Pol eindigde vanavond op de derde plek met Flugel van t Palmenhof in Drammen. Het duo kwam in actie in de tweefasen proef over 1,40m en bleef dubbel foutloos met 33,07 seconden op de klok in de tweede fase. Linnea Ericsson-Carey won de rubriek en Marie Lomgem werd voor thuispubliek tweede.

Ericsson zadelde Pacome des Plains voor deze proef en liet de zoon van Fetiche du Pas in 31,89 seconden over de streep galopperen. De Deense was daarmee ruim een halve seconden sneller dan Lomgen met de KWPN’er Zazou. De Noorse amazone liet de Furore-zoon in 32,47 seconden finishen en was daarmee op haar beurt ook ruim een halve seconde sneller dan Van de Pol.

Kort

Van de Pol rijdt de BWP-zoon van Triomphe de Muze nog niet zo lang. In februari nam Van de Pol de twaalfjarige ruin voor het eerst internationaal mee op concours en debuteerde toen met een derde plaats in de kleine Grand Prix in de Sunshine Tour. Enkele weken later in maart schreef het duo in dezelfde tour de zege op zijn naam in de Small Grand Prix. Vandaag dus opnieuw een derde plek voor het tweetal.

Top vijf

De vierde plaats was voor Linnea Ericsson-Carey met de KWPN-ruin Boomerang. De zoon van Orlando kwam dubbel foutloos aan de finish met zijn Deense amazone en het duo stopte de klok op 33,21 seconden. De top 5 werd compleet gemaakt door de thuisrijdende Victoria Gulliksen met Ballenteskin Watch This. De Noorse amazone was net iets langzamer met de ISH-ruin van Iroko dan haar Deense collega en kwam in 33,29 seconden aan de finish.