Ga naar hoofdinhoud

Ierse zege in Grote Prijs Gijon, Sanne Thijssen vierde

Het was zojuist Dermott Lennon, die zich als eerste op mocht stellen bij de prijsuitreiking van de Grote Prijs van Gijon. De Ierse ruiter kwam als laatste starter in de ring in deze rubriek met twee omlopen en liet  Loughview Lou-Lou het snelst foutloos over de eindstreep galopperen. Sanne Thijssen, die vandaag de rubriek over 1.40m won, eindigde in dit parcours over 1.60m net naast het podium.

De twaalf beste combinaties mochten zojuist in Gijon terugkomen voor de tweede ronde. Sanne Thijssen en Con Quidam RB kwamen als achtste in de ring en wisten niet alleen foutloos te blijven in hun eerste vijfsterren Grand Prix, het duo was ook nog eens het snelst tot dan toe en nam de leiding. Direct na Thijssen kwam Abdel Saïd met California de ring binnengereden. De Egyptenaar stuurde de KWPN-merrie, waarmee hij vorige maand ook de Knokke Summer Tour GP won,  in een hele snelle tijd foutloos rond en verbeterde de tijd van Thijssen met ruim tien seconden.

Ook Bernard Briand Chevalier, die met Qadillac du Heup als voorlaatste in actie kwam in de tweede ronde, wist de tijd van Thijssen te kloppen. Met 56.94 seconden kon de Fransman uiteindelijk de derde prijs in ontvangst nemen. Lennon wist dus als laatste starter wat hem te doen stond met zijn veertienjarige merrie. Waar Saïd al een een hele snelle ronde had neergezet, wist de Ierse ruiter nog een keer bijna een seconde sneller te finishen en kon daarmee ruim 50.000 euro mee naar huis nemen.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.