Ga naar hoofdinhoud

Desperados FRH geeft visitekaartje af in Special

Update
Kristina Sprehe met Desperados. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Ongekend spannend was het zojuist in de vijfsterren Grand Prix Special op CHIO Aken. De Duitse ruiters gaven onderling weinig op elkaar toe, maar reden geen foutloze proeven. Kristina Bröring-Sprehe en Desperados FRH hielden hun hoofd het meeste koel en pakten de overwinning. 

Desperados liep in een mooi silhouet door de baan. De piaffes waren om van te watertanden, mooi op de plaats en goed van de grond waarbij de zwarte het ritme super behield. Ook met de uitgestrekte draf scoorde de combinatie weer hoge punten. In de passages werd de hengst wat breed achter en trad hij soms niet goed door. In de wisselserie om de twee ontstond een kleine fout. De klein gezette pirouettes, die ook meerdere tienen opleverden, compenseerde dat weer. Uiteindelijk kwam de score uit op 83.725%, goed voor de zege.

Dorothee Schneider reed een ijzersterke proef zonder grote fouten, maar Showtime FRH kan met name in de verruimingen nog wat meer aan kracht winnen. De eerste piaffe zou wat meer uitdrukking mogen hebben en ook ontstond er een fout in de wisselserie om de pas. In de galop is de ruin duidelijk verbeterd. De combinatie verdiende vandaag 81.902% voor hun optreden waardoor zij tweede werden.

Het publiek viel stil toen Isabell Werth met Weihegold OLD de piste binnenreed en ook tijdens de proef kon je een speld horen vallen. In de eerste uitgestrekte draf maakte de merrie een tactfout, iets wat we nog niet eerder zagen. Ook gedurende de rest van de proef bleef de combinatie tegen fouten aanlopen, zo ontstond er een fout in de eners. Daarnaast kwamen de piaffes vandaag een stuk minder uit de verf, waar de combinatie normaal gesproken hoog op scoort. In de laatste passage-piaffe-lijn herpakte het duo zich en lieten ze een sublieme piaffe zien. Het was een proef met hoogtepunten maar ook met fouten waardoor de score bleef steken op 80.686%, de combinatie werd daarmee derde.

Steffen Peters nestelde zich met Legolas 92 tussen het Duitse geweld en werd met een score van 76.627% vierde.

Sönke Rothenberger, kandidaat voor een teamplek voor Rio, en de pas 9-jarige Cosmo reden een goede proef maar ook niet geheel foutloos. Donderdag was de ruin in de wisselseries nog ongehoorzaam maar vandaag liep hij ontspannen door de baan en met een fijne aanleuning. In de piaffes, normaal één van de sterkte punten van de Van Gogh-nakomeling, was er wat tactverlies en de gehele wisselserie om de pas ging de mist in. In de eerste pirouette zag Cosmo iets waardoor even de concentratie kwijt was maar het duo reed daarna onverstoorbaar verder en kreeg een score van 76.412% voor hun optreden en werd daarmee vijfde.

De proef van Bröring-Sprehe:

 

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.