Ga naar hoofdinhoud

Bondscoach Van Klaveren: ‘Ik ben heel tevreden over de voltigeurs’

Afgelopen weekend was het KNHS-centrum toneel van de internationale voltigewedstrijd. Hoewel de Nederlande voltigeurs geen podiumplekken behaalde was bondscoach Diana van Klaveren na afloop positief gestemd. "Het CVI kende een sterk deelnemersveld, we hebben hier veel geleerd waar we weer mee vooruit kunnen", zegt Van Klaveren, die onder andere het team van Roy Rogers onder leiding van Cynthia Danvers knap vierde zag worden. 

“Het CVI Ermelo had echt een enorm sterk deelnemersveld dit jaar. Dat het team van Roy Rogers dan derde wordt in de CVI3*, is echt een geweldige prestatie”, zegt de tevreden bondscoach. “Bij de CVI2* kwamen vier van de zeven finalisten uit Nederland, dat is ook gewoon goed. Over de prestaties van de andere Nederlandse voltigeurs ben ik ook tevreden.”

Spanning

“Voor veel van onze paarden was het de eerste keer dat ze op een CVI liepen en je zag dat ze daar gewoon veel spanning van hadden. Dat maakt het voltigeren nog moeilijker dan het al is. We hebben hier veel geleerd waar we weer mee vooruit kunnen. Het is nu vooral een kwestie van kilometers maken. Het is het begin van het seizoen, ik zie het met veel vertrouwen tegemoet”, klinkt het strijdvaardig.

Bekijk hier de uitslagen. 

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.