Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere: ‘Van mij had For Gribaldi een 10 gehad voor de submission’

Exclusief
Dinja van Liere met For Gribaldi Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Door enorme windvlagen viel in Ermelo de ene na de andere rij hekjes om tijdens de proef van de zevenjarige For Gribaldi (v. Gribaldi) onder Dinja van Liere op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Toch hield Van Liere het hoofd koel en For Gribaldi bleef nog knap bij de les. "Van mij had For Gribaldi een 10 gehad voor de submission", vertelt de amazone na afloop. De jury dacht daar anders over en gaf slechts een 7,5. Het totaal kwam uit op 71,027 %. 

Van Liere is vooral trots op de zevenjarige hengst van Joop van Uytert en fokker Ab Barneveld. “Hij was zo lief en bleef gewoon doorlopen.” Na afloop riep de jury haar bij zich. “Ze zeiden: ‘very extreme circumstances’, maar ik vond ze alsnog vrij streng met de punten voor onder andere de submission. Ik ken geen ander paard dat zo door zou lopen als bijna alle hekjes omvallen.”

‘Gewoon doorrijden’

Het waait de hele dag al extreem hard in Ermelo, maar sommige combinaties hebben te kampen met enorme rukwinden. Bij For Gribaldi waren de windvlagen tot nu toe het ergst. “Ik hoorde al een enorme klap aan het begin van de proef en dacht: als die tenten allemaal maar blijven staan”, zegt Van Liere. “Maar ik zette ook direct de knop om: ‘gewoon, hup, doorrijden’, zei ik tegen mezelf.”

Wissel gemist

In de wisselseries miste For Gribaldi een wissel toen het hem opeens opviel dat de hekjes allemaal om waren gevallen aan de andere kant. “Daar kon ‘ie echt niets aan doen. Dat was totaal omdat ie even schrok dat al die hekjes naar binnen waren gevallen.”

Bloemen al binnen

For Gribaldi kon zich – door deze extreme omstandigheden – niet optimaal laten zien in de kwalificatie voor zevenjarige dressuurpaarden. Maar het eerste bosje bloemen had Van Liere al wel binnen. Die was vanaf de VIP-tribune in de ring gewaaid.

First Apple aan de leiding

In de kwalificatieproef voor zevenjarigen gaat President’s First Apple (v. Vivaldi) overigens aan de leiding met 81,286%, vooral dankzij de stuurmanskunsten van Patrick van der Meer. Volg de rubriek (die nog tot vanavond 21.00 uur duurt) live op ClipmyHorse.tv. 

(live)uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.