Ga naar hoofdinhoud

‘Don Martillo was vandaag zó dicht bij me’

Don Martillo met Ann-Christin Wienkamp Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
Als grote favoriet voor de wereldtitel reed ze vandaag naar binnen met haar tophengst Don Martillo. Ann-Christyin Wienkamp bezweek echter niet onder de enorme druk en pakte met haar tweede overwinning in Ermelo de wereldtitel.

“Mijn paard maakt het me makkelijk”, zei de jonge Duitse die Don Martillo nog maar enkele maanden onder het zadel heeft. “Hij was vandaag zó dicht bij me. Ik vond het geweldig om dat volle stadion binnen te rijden en te laten zien hoe goed Don Martillo is. Dit wordt een geweldig Grand Prix-paard.”

De amazone liet in het midden of zij volgend jaar in Ermelo terug zal keren om de wereldtitel te verdedigen.

‘Ferrari heet niet voor niets zo’

Zilver was voor een zeer blije Andreas Helgstrand. “Ferrari is écht een paard voor de toekomst. Hij heet niet voor niets zo. Wát een power. Maar ik rijd liever deze Ferrari dan zo één met vier wielen.”

Ook Helgstrand weet niet zeker of hij zijn geweldenaar volgend jaar nog onder het zadel heeft. “Iedereen weet dat ik paardenhandelaar ben. Bij ons zijn alle paarden te koop, ik kan het tegenover mijn klanten niet maken om te zeggen: deze kun je wel kopen en die niet. Maar Ferrari is wel duur”, lacht de Deense tophandelaar.

Hesselhoj Donkey Boy

Zijn landgenoot Jan Moller Christensen stuurde Hesselhoj Donkey Boy naar de derde plaats. “Mijn paard liep donderdag nog beter. Misschien was hij een beetje moe. Ik hoop dat dit paard nog lang bij me blijft. Hij heeft alles voor de grote sport.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.