Ga naar hoofdinhoud

Absolute topscore voor Jeanine Nieuwenhuis in Inter A-debuut

Jeanine Nieuwenhuis met Hexagon's Baldacci
Jeanine Nieuwenhuis met Hexagon's Baldacci, foto uit archief
Jeanine Nieuwenhuis maakte gisteren in Wormerveer een waanzinnig debuut in de Intermédiaire A, door te winnen met maar liefst 76,14%. De jonge amazone heeft al een succesvolle jeugdtijd achter de rug bij de junioren en Young Riders met Hexagon's Baldacci (v. Havidoff) en stroomt nu bij de senioren op volle kracht door.

“Ik kon het niet geloven toen ik mijn score op de uitslagenlijst zag staan. Ik dacht echt dat er een fout was gemaakt. Echt geweldig dat het gewoon klopte”, reageert Jeanine Nieuwenhuis dol enthousiast. “Hij liep ook super lekker, hoewel ik vind dat hij alles nog wel een stuk beter kan ook. Vooral in de passage mag hij nog meer afdruk en uitdrukking krijgen. Het was een hele fijne verrassing om te voelen dat hij bleef aanpakken in de proef en dat hij zelfs heet werd. Normaal is hij ook wel ijverig, maar nu werd hij heet. Echt super!”

De Prix St. Georges werd in handicap met de Intermédiaire I verreden. Voor de hoogste score in de Prix was een startbewijs voor Jumping Amsterdam te winnen. Manon van Hylckama-Vlieg was de gelukkige. Zij won met de door haar zelf opgeleide, zeer aansprekende schimmel Archibald (v. Krack C) met een score van 72,30%.
Kirsten Beckers volgde op de tweede en derde plaats. Met Broere Bristol (v. Jazz) noteerde ze 71,84% en met Broere Argentino (v. Jazz) 70,92%.
De hoogste score in de Inter I was voor Danielle Keur. Met River’s Modor (v. Rafustinels) noteerde ze 67,24%.

Carlijn de Boer zette met 65% de hoogste score neer in het ZZ-Zwaar. Dit deed zij met Wimbledon (v. Painted Black).

Bekijk hier alle uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.