Ga naar hoofdinhoud

Belgen oppermachtig in Zandhoven

Kyra Klinkers met Tara
Kyra Klinkers met Tara
Op de eerste dag van het CDI de Kraal International in het Belgische Zandhoven wonnen twee Belgische kampioenen hun eerste proeven. Jorinde Verwimp pakte de zege in Inter II U25 en Numa Verberne zegevierde in de landenproef voor junioren. De Nederlanders begonnen met twee tweede plaatsen, een derde en een vijfde plek.


Jorinde Verwimp reed op overtuigende wijze de veertienjarige Tiano (v. Lester) naar de winst. Ze werd unaniem eerste geplaatst en scoorde 72,632% in de Inter II. Op ruime afstand werd Kyra Klinkers tweede met de Jazz-merrie Tara (67,579%).

Ook bij de junioren won een Belgische kampioene, Numa Verberne. Zij reed Riverdance (v. Wolkentanz) naar 67,649%. Veronique van der Panne werd voor Nederland derde op Whatever (v. Truppa).

In de landenproef voor de pony-combinaties werden de Nederlanders tweede (Daphne van Peperstraten met Don Camillo du Bois), derde (Zoe Kuintjes met Elin’s Noncisdador) en vierde (Daphne van Peperstraten met haar tweede pony Wonderful Girl). Lana Raumanns uit Duitsland won deze rubriek.

Bij de Young Riders was de winst voor de Zwitserse Estelle Wettstein met Friedrich der Grosse (v. Florencio) gevolgd door drie Belgische amazones. Daphne Hennink was met een vijfde plaats de beste Nederlandse.

Klik hier voor de resultaten.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.