Ga naar hoofdinhoud

Frank Hosmar sluit top WK para-dressuur af met brons

De laatste medaille van vandaag op de Wereldruiterspelen in Caen is vanmiddag binnengehaald door para-dressuurruiter Frank Hosmar. Hij wist de bronzen medaille binnen te slepen met zijn Alphaville N.O.P. In de Kür behaalde hij een score van 75,950%.

De gouden medaille kwam in Belgische handen. Michele George realiseerde met FBW Rainman de winnende score van 78,650%. De Britse Sophie Wells behaalde 78,050% met Valerius en pakte daarmee de zilveren medaille.

Frank Hosmar reed net als Voets die haar aanvallende rit in grade III eerder op de middag met goud zag bekroond op ‘alles of niets’. “Ik had maar één kleine hapering voor de eerste eenvoudige wissel, maar Alf was geweldig bij de les, fijn in aanleuning, op de muziek, alles ging van een leien dakje. We gingen hier met hoge verwachtingen naar toe en we gaan met drie medailles naar huis. Voor de teammedaille hebben Alf en ik tot twee keer toe de hoogste bijdrage geleverd met onze resultaten in de teamtest en individuele proef. Heel erg mooi allemaal.”

Tegelijkertijd met Frank Hosmar bij de racecourse La Prairie reed zijn trainster naar een bronzen medaille in het hoofdstadion d’Ornano. “Fijn voor haar! En ze was hier tioch maar mooi na de teleurstelling in de Special om mij bij te staan”, recapituleerde Frank.

De bronzen medaille van Frank Hosmar was de kroon op het WK voor Nederland en een fantastische afsluiting van het meest succesvolle para-WK voor Nederland ooit. “Tien medailles uit elf te behalen medailles en een vierde plaats, dat geloof je toch gewoon niet”, zei bondscoach Heuitink. “Zelfs de Engelse bondscoach had maar één woord ‘incredible’. We hebben meer medailles dan zij, als para-land bij uitstek”.

Lees volgende week meer in De Paardenkrant over dit geweldige WK Para-dressuur.

(Horses/Claartje van Andel)

 

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.