Ga naar hoofdinhoud

Bruntink en Cum Laude winnen eerste selectie: ‘Hier word ik heel blij van’

Cum Laude, Vai Bruntink Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Op de eerste Subtopselectie voor de KNHS Indoorkampioenschappen in Harich waren het vooral Vai Bruntink en Jennifer Sekreve die positief opvielen in de klasse ZZ-Zwaar. Bruntink vormde een klasse apart met de AES-goedgekeurde Cum Laude (v. Apache) door 71,29% bij elkaar te rijden. Sekreve eindigde op zowel de tweede als de derde plaats.

Het was pas het tweede optreden in deze klasse, maar Bruntink kwam met een zeer tevreden gevoel de ring uit. “Bij de eerste wedstrijd een paar weken geleden in Genemuiden won Cum Laude met 69%. Nu kon ik al merken dat hij stabieler door de proef liep. Hij liet weinig steekjes vallen. Het is natuurlijk een relatief jong paard met nog weinig ervaring, maar hij heeft ontzettend veel kwaliteit”, vertelt de amazone.

Negens

Op het protocol verschenen meerdere negens. “Van beide jury’s kreeg ik mooie cijfers, bij het ene jurylid scoorde in negens voor de pirouettes en uitgestrekte draf, bij de andere een negen op het drafgedeelte bij de algemene cijfers.” Toch waren er ook nog twee kleine verbeterpunten. Bruntink vervolgt: “Een keertwending ging niet helemaal vloeiend en de laatste overgang van galop naar uitgestrekte draf op de AC-lijn wilde ik mooi klein rijden, maar daar viel hij iets stil.

Routine

Volgens Bruntink is het bij de zwarte hengst vooral een kwestie van nog meer proeven rijden en ervaring opdoen. “Het is een paard met veel inzet en het komt zeker allemaal wel. Hij moet nog wat meer routine opdoen om de afwerking beter te krijgen, maar het feit dat hij nu al zulke mooie scores loopt, daar word ik heel blij van!”

Dubbel succes

Jennifer Sekreve was dubbel succesvol in de ZZ-Zwaar. Ze bracht twee paarden mee naar Harich en zag haar proeven beloond worden met respectievelijk plaatsen twee en drie. De pas zesjarige merrie Gamante D (v. Contango) liep naar 69,14%, genoeg om een kleine twee procent voor te blijven op haar stalgenoot Ferrero (v. Rhodium).

De top vijf werd verder gecompleteerd door Romy van der Schaft met Diva DVB (v. Wynton) – goed voor 65,36% – en Natascha Veen met Damoiselle (v. Vivaldi).

*Meer nieuws volgt later*

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.