Ga naar hoofdinhoud

Dujardin zal Wereldbekertitel niet verdedigen

Charlotte Dujardin met Valegro (links) en Carl Hester met Uthopia
Charlotte Dujardin met Valegro (links) en Carl Hester met Uthopia
Charlotte Dujardin zal volgende week in Gothenburg niet deelnemen aan de finale van de Reem Acra FEI World Cup Dressage. Als Werelbeker-titelhouder zou de Britse Golden Girl zonder zich te moeten kwalificeren haar titel mogen verdedigen, maar vanwege een juridisch geschil over het eigendom van Uthopia mag ze niet starten.

Om deel te mogen nemen aan de finale moet een ruiter wel minimaal aan twee kwalificatiewedstrijden hebben meegedaan met het paard waarmee hij in de finale wil rijden. Omdat Dujardin Uthopia in december in Londen en in januari in Amsterdam heeft gestart, is de Metall-zoon voor Dujardin de enige optie voor de finale in Gothenburg.

“Vanwege een juridisch geschil over het eigendom van Uthopia is de hengst niet beschikbaar voor deelname aan de finale in Gothenburg”, vertelde een woordvoerder van British Dressage op Horse and Hound.

Valegro, de absolute nummer één van de wereld, verscheen dit indoorseizoen niet aan de start van Wereldbekerwedstrijden. Het toppaard van Charlotte Dujardin won de afgelopen twee jaar de finales in Lyon en Las Vegas, maar kreeg deze winter vrij.

Bron: Horseandhound

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.