Ga naar hoofdinhoud

Emmelie Scholtens en Apache weer fenomenaal in Grand Prix

Emmelie Scholtens met Apache
Apache
Onlangs debuteerde Emmelie Scholtens met de KWPN-hengst Apache (v. UB 40)  in Vorden de Grand Prix met een waanzinnige score van 74,70%. Dat dit geen gelukstreffer is geweest bewees Scholtens zondag in Zevenaar, waar ze opnieuw een geweldige proef neerzette in de Grand Prix, met bewegingswonder Apache, die dit keer goed was voor 74,20%. Een fantastisch begin van een carrière die nu onbegrensd lijkt.

Scholtens werd in Zevenaar ook nog eens tweede in de Grand Prix met haar andere paard, Walerno BCN (v. Paddox), met 69,50%. De derde plaats werd ingenomen door Jaqueline van Grunsven en Zantos (v. Sir Sinclair) met 64,60%.

In de Prix St. Georges pakte Florentine Rootveld de zege. Met Winea (v. Ferro) noteerde ze 65,86%. “Ze gaf me een heel fijn gevoel in de ring. De aanleuning was heel mooi en ik kon er goed aan rijden. Binnen was ze eerder best schrikkerig en dan was ik in mijn proef veel bezig om haar bij de les te houden, maar ze was nu juist goed geconcentreerd op mij. We hebben de laatste tijd veel binnen gereden, dus dat zal wel schelen”, vertelt Rootveld enthousiast.
“De proef was nog niet helemaal foutloos; in de inzet van de middendraf wilde ze al vertrekken, dus toen ontstond een hakkeltje en in de serie galopchangementen werd ze iets te fanatiek en kwam ze na de tweede wissel iets te hoog croupe. In de afwerking zijn nog wel punten te verdienen. Ik moet zelf iets meer controle houden en de oefeningen echt van het begin tot het einde blijven afwerken.”
Hester Bisschot eindigde als tweede, vlak achter Rootveld, met Catch of the Day (v. Curacao). De derde plaats werd ingenomen door Savannah Pieters en Zodea (v. Rousseau) met 63,68%.

De gecombineerde Intermediaire I en II rubriek kwam op naam van Trea Mulder-Dolsma met Brinkhof’s Zaira (v. Don Romantic) met 65%. Zij bleef 0,2% voor Isabelle van Zaanen en Valentino S (v. OO Seven) .
In het ZZ-Zwaar was de zege voor Myrthe Dijks. Zij behaalde met Ungaro (v. Voltaire) 63,57%. Rosalinde Heck werd met Clapton (v. Jazz) tweede met 61,71%.

Bekijk hier alle uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.