Ga naar hoofdinhoud

Fairtrade KL weer terug naar Duitsland

De 3-jarige hengst Fairtrade KL, of wel Frascino zoals hij in Duitsland heet, gaat na de KWPN hengstenkeuring weer terug naar zijn geboortegrond. Hengstenstation Lodbergen heeft de hand weten te leggen op de Fürst Wilhelm-zoon.

Fairtrade KL is als jong paard naar Nederland verkocht en is door zijn eigenaren Stal Korsten al bij het Oldenburger Verband voorgebracht en goedgekeurd. Bij het KWPN is hij nog volop in de race, hij komt in Den Bosch voor de tweede bezichtiging. Na de hengstenkeuring zal hij een box op het hengstenstation Lodbergen betrekken. Oldenburger stamboekleider Dr. Wolfgang Schulze-Schleppinghoff en commissielid Jürgen Koschel over de hengst: “Een buitengewoon paard met veel kwaliteit, we zijn blij dat de hengst naar Duitsland komt.”

Overigens komt de Fairtrade uit een interessante moederlijn, zijn moeder Donna Musica is een halfzus van de Grand Prix hengst Desperados FRH die onder Kristina Bröring-Sprehe onder meer team zilver won op de Olympische Spelen van Londen. Ook Grand Prix paard Don Diego Ymas van de Spaanse ruiter Juan Matute Guimon is via de grootmoeder directe familie.

Bron Horses/St.Georg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.