Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix kür voor Kirsten Beckers en Westpoint

Kirsten Beckers met Westpoint. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met een persoonlijk record wonnen Kirsten Beckers en de KWPN-hengst Westpoint zojuist de Grand Prix kür op het CDI in Roosendaal. De Britse Nikki Crisp werd tweede met minimale voorsprong op Thamar Zweistra en Marlies van Baalen.


Kirsten Beckers stelde haar persoonlijk record met Westpoint bij met 0.6% en zette vanavond 73% op het scorebord. Drie juryleden plaatsten Beckers eerste, één keer tweede en een keer plaats drie. Ze kreeg onder andere achten voor de uitgestrekte stap, wissels om de pas en rechter pirouette.

Nikki Crisp reed de KWPN-er Pasoa (v. Damocles) naar de tweede plaats met 71.95%. Thamar Zweistra met Hexagon’s Zodinde (v. Hexagon’s Louisville) zat er met 71.775% vlak achter. De jury bij E bleef in de beoordeling achter en plaatste Zweistra zevende. Zigeuner DVB (v. Gribaldi) onder Marlies van Baalen kreeg ook een score boven de 71%, namelijk 71.475%. Lynne Maas reed precies 71% met Zamora, goed voor de vijfde plaats.

Young Riders
Eerder op de dag heersten de Nederlandse Young Riders in de Individuele Proef. De eerste vier plaatsen werden bezet door Denise Nekeman met Boston STH (72.632%), haar zus Jeanine Nekeman op Vlingh (72.500%), Jeanine Nieuwenhuis en Hexagon’s Baldacci (71.579%) en Lotte Meulendijks met MDH Parole (71.184%). De Italiaanse Chiara Prijs Vitale nestelde zich tussen de Nederlanders in en werd vijfde op Kingsley Dior.

U25
De rubriek Onder 25 ging naar de Spaanse Laura Reija op de Obelisk-zoon Wobelisk met 69.341%. Alexa Fairchild uit België werd tweede met de KWPN-er Timor (68.101%) en op de derde plaats de eerste Nederlandse combinatie, Anne Meulendijks en MDH Avanti met 67.674%.

Kleine finale junioren
Drie Nederlandse amazones kwamen in de kleine finale bij de junioren aan de top van het klassement. Veronique van der Panne won de proef op Whatever met 70.811%. Met 68.649% werd Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Watteau tweede en derde plaats was voor Mercedes Verwey en Wiolita (67.928%).

Pony’s
Ook de pony combinaties reden vanavond hun küren. Met ruim verschil won Daphne van Peperstraten op Wonderful Girl. Alleen de Belgische Suraya Hendrikx kon het Nederlandse geweld aan, zij werd tweede met Interbrew De Rechri. Nederlands indoor kampioene Zoe Kuintjes op de schimmelhengst Elin’s Noncisdador eindigde op de derde plaats samen met Meike Kroot en Diamond Hit.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.