Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter Minderhoud en Romanov op trens naar zege

Vandaag was de laatste dag van Masters of Dressage in Nieuw en Sint Joosland. In de Grand Prix, welke als kadervorming gold, was de zege voor Hans Peter Minderhoud en Glock's Romanov (v. Rohdiamant) met 72,77%. Jonna Schelstraete en een hete Cupido (v. Tuschinski) wonnen de Intermédiaire I met 71%.

Hans Peter Minderhoud startte de Rohdiamant-zoon op een gewone trens in de Grand Prix, dit na wat tongproblemen onlangs in Drachten. “In Drachten wilde hij er ook niet helemaal aan trekken en liep hij een beetje op halve kracht. Eerder in Odense liep hij een goeie Grand Prix, maar mindere Kür en in Salzburg was het weer omgekeerd. Ik wilde daarom nu graag nog een rondje met hem rijden en ik heb er echt op gereden dat hij aan het been bleef en dat ik controle hield. Dat lukte nu goed”, vertelt Hans Peter Minderhoud.
“Ik reed hem op trens, omdat dat net iets makkelijker is en dan blijft hij er meer aan trekken. We hadden nu veel stukken waarin ik echt het goede gevoel weer had. Voor mijn gevoel zitten we weer op de goede weg.”
Patrick van der Meer werd tweede met Zippo (v. Rousseau) na een hele mooie proef die goed was voor 71,93%. Marjan van der Jagt noteerde ook een mooie score van 71% en werd daarmee derde met Radetzky (v. Houston).

In de Intermédiaire I was het oranje lint voor Jonna Schelstraete. Zij noteerde een fraaie 71,05% met Cupido, maar ze reed niet helemaal de proef die ze vooraf voor ogen had. “We gingen als tweede van start en de bodem lag er super bij. De bodem maakte in het lopen alleen wel geluid en Cupdio vond dat wel grappig denk ik, want hij werd er erg heet en wild van”, lacht Schelstraete. “Op zo’n moment kun je niet veel anders doen dan rustig door rijden. Hij maakte niet echt fouten, maar hij had wel de turbo aan. Je wil natuurlijk graag mooi en beheerst de proef rijden, maar dat lukte niet helemaal. Hij zal nooit over het randje gaan en deed wel erg zijn best.”
Claudia Witte en Carlette (v. Briar) werden tweede met 68,42%. Stephanie Kooijman en What’s Up (v. Wie Weltmeyer) werden derde met 67,63%.

De overwinning in de U25 was voor Maxime van der Vlist. Met haar Negro-zoon Bailey noteerde ze 70,19%. Stephanie Kooijman werd met Winston (v. OOSeven) tweede met 69,5%.

Bekijk hier de volledige uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

 

3 reacties op “Hans Peter Minderhoud en Romanov op trens naar zege

  • Nick

    Wat is er zo bijzonder aan het feit dat hij op trens rijdt. Er rijden heel veel Ruiters op trens tegenwoordig in de hogere klassen. Ik zie dat niet als een prestatie maar heel als heel normaal. Als je je paard niet op een trens kunt africhten zou je mijns inziens niet op stang en trens moeten rijden.

  • Christel

    Wat moet ik me voorstellen bij “wat tongproblemen”? Hoe komt een paard daaraan?

  • Martina

    Heb altijd in alle catagorieen “alleen” op trens gereden, is zeer goed te doen.
    Dus..weg met de stang en trens optoming die alleen maar vervelende dingen veroorzaken zoals “tong problemen” etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.