Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth met Emilio bovenaan 4* Grand Prix

Diederik van Silfhout met Bonzanjo. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
In de Stuttgarter Schleyer-Halle werd vanmorgen Isabell Werth met haar jonge Emilio de winnares van de 4* Grand Prix die naast de wereldbekerwedstrijd gehouden wordt. De combinatie scoorde een persoonlijk record met 75.62%. Na Perl is dit hun tweede Grand Prix-zege. Diederik van Silfhout had de frisse Bonzanjo er goed aanstaan, maar moest genoegen nemen met de vierde plek achter Karen Tebar en Charlott-Maria Schürmann.


Isabell Werth heeft met de 9-jarige Ehrenpreis-zoon Emilio weer een talentvol Grand Prix-paard. Het paard, die via moederskant nauw verwant is aan Bella Rose, liep met veel schwung en lossigheid door de proef. Werth kreeg alleen en foutje in de wissels om de twee sprongen. Met een wisselende jurywaardering van 76.90% tot 73.20% werd het persoonlijk record op 75.62% gezet. Enigszins verrassend werd de Française Karen Tebar met Don Luis (v. Dimaggio) met 74.32% op de tweede plek gezet. Ook bij deze combinatie waren de juryleden het niet eens. Haar score en plaatsing liep uiteen van een eerste plek met 75.90% tot een zesde plaats met 71.80%.

De hengst Burlington FRH (v. Breitling W) liep in handen van de jonge Duitse Charlott-Maria Schürmann naar de derde plaats. De combinatie kon Diederik van Silfout maar net voorblijven. Diederik liet met de Jazz-zoon Bonzanjo een frisse en voorwaartse proef zien die met 73.48% beoordeeld werd. Met dit percentage evenaarden Van Silfhout en Bonzanjo hun beste prestatie van Maastricht.

Jessica von Bredow-Werndl maakte de vijf vol door de KWPN-merrie Zaïre (v. Son de Niro) naar 73.44% te rijden, slechts een punt minder dan Van Silfhout.

Morgen rijden deze combinaties de Special, live te volgen op ClipMyHorse.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.