Jessica Buying en W.Esther de Jeu winnen Inter I-debuut

Jessica Buying, W. Esther De Jeu

Jessica Buying debuteerde met W.Esther de Jeu (v. Rousseau) afgelopen zondag tijdens de Subtopwedstrijd in Delft in de Intermédiaire I. Voor zowel het paard als de amazone was dit hun allereerste proef op dit niveau ooit. Hoewel hun debuut niet geheel vlekkeloos verliep, was het resultaat van 68,68% nog net voldoende voor de overwinning. Kim Huizer zat Buying dicht op de hielen en eindigde met Oxford (v. Topas) op een tweede plek met 68,62%.

“Ik vond het wel heel spannend om nu voor het eerst deze proef in de ring te moeten rijden. Een Intermédiaire-proef is toch wel behoorlijk pittig”, vertelt Jessica Buying. Over haar proef was de amazone aardig te spreken, maar onderweg maakte de amazone wel een programmafout. “Zo zonde, anders had ik misschien wel gewoon zeventig procent gescoord tijdens mijn debuut!” In de Prix St. Georges zette Jeroen Okkema met Top’s Zoe (v. Negro) zijn zegetocht door. Met een expressieve proef kwam Okkema met 69,47% aan kop.

ZZ-Zwaar

Het niveau van de ZZ-Zwaargroep in Delft viel de jury over het algemeen niet tegen. “We hebben wel eens slechtere groepen gehad”, aldus jurylid Jurgen van Baal. “Pieter van Weenen stak er wat ons betreft in de ochtend echt bovenuit.” Met Zoerava (v. Diamond Hit) won de ruiter zowel de eerste als de tweede proef. In de avondgroep eindigde Els Langhorst tweemaal dik bovenaan met Wodka Lime (v. Ferro).

Klik hier voor alle uitslagen.

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.