Ga naar hoofdinhoud

Jessica von Bredow wint ook op vreemde paarden

Jessica von Bredow-Werndl, hier met Unee BB. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de traditionele dressuur derby in München heeft Jessica von Bredow-Werndl laten zien dat ze niet alleen op haar eigen paarden, maar ook op onbekende paarden een wedstrijd kan winnen.


In de bijzondere wedstrijd mogen vier ruiters die zich van tevoren gekwalificeerd hebben in twee groepen tegen elkaar strijden volgens het knock-out principe. Ze rijden op paarden die voor hun onbekend zijn en krijgen vijf minuten de tijd om het paard te leren kennen alvorens de proef te beginnen.

Jessica von Bredow en Matthias Bouten werden aan elkaar gekoppeld en kregen de elfjarige ruin Acoro van amazone Annika Schmid te rijden. Matthias mocht als eerst van start en stelde het paard sympathiek voor. Hij reed naar een score van 64,634%. Jessica probeerde Acoro daarna sneller te maken en zijn achterhand meer te activeren. Dit leek de juiste keuze: zij werd beoordeeld met 69,12%.

Dorothee Schneider en Fabienne Lütkemeier kregen samen de negenjarige hengst Sir Senior te rijden. Dorothee ging als eerste van start en liet een fijn beeld zien. In de galoptour echter drukte de hengst teveel tegen de hand en werd strak in de rug wat resulteerde in een score van 60,66%.  Fabienne Lütkemeier startte met wat problemen maar tijdens de proef werd dat steeds beter. Zij behaalde uiteindelijk een score van 64,93%.

In de finale streden Jessica von Bredow en Fabienne Lütkemeier tegen elkaar op Marburg’s Holly. De merrie liet onder beide amazones zien zeer gemotiveerd te zijn. Jessica wist te sterkte punten van de merrie, de verruimingen en de pirouettes, te accentueren waardoor zij de hoogste score van 72,683% behaalde. Fabienne reed naar een score van 70,390%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/st-georg.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.