Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Beckers wint Grand Prix bij Dressuurstal van Baalen

Op de prachtige accommodatie van Dressuurstal van Baalen in Brakel werd vrijdagavond, ter ere van het 65-jarige bestaan van rijvereniging Rodichem, een speciale wedstrijd georganiseerd voor Grand Prix-ruiters. Kirsten Beckers pakte hierin de zege met de KWPN-hengst Broere Westpoint (v. Jazz) met ruim 67%. Tweede werd Kevin de Bruin met Santo DDL (v. Santini) met 66,10%, gevolgd door Marjan van der Jagt met Radetzky (v. Houston) met 65,30%.

“We hebben een top drie gezien die er echt bovenuit sprong”, reageert juryvoorzitter Maarten van der Heijden achteraf enthousiast. “We konden bij Kirsten veel achten kwijt, onder andere voor de passage, de uitgestrekte stap en de drafverruimingen. Daarnaast heeft Westpoint een prachtig silhouet.”
Beckers is zelf ook tevreden over haar proef, hoewel deze niet foutloos was. Westpoint schrok in de tweede piaffe en ook in de serie om de twee ontstond een communicatiestoring. “Normaal hebben we nooit fouten in een serie. Dat was jammer, maar het was een hele mooie oefening en een super mooie wedstrijd om te rijden.”

Bij Kevin de Bruin viel vooral het sympathieke beeld op. Radetzky van Marjan van der Jagt blonk uit in zijn stille aanleuning.

Hoewel het een kleine wedstrijd  betrof werden alle deelnemers overladen met extra prijzen. De winnares kreeg zelfs een tegoedbon voor op maat gemaakte rijlaarzen.

Bekijk hier alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.