Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Brouwer en Ferdeaux schitteren op WK-selectie

Exclusief
Archieffoto WK Verden 2015: Kirsten Brouwer met Ferdeaux. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl
In de derde selectie voor het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden won Kirsten Brouwer in het zadel van de KWPN-goedgekeurde hengst Ferdeaux (v. Bordeaux) de rubriek voor zevenjarigen met 78,532%. Marijke van Giesen won met Hexagon's G-Point (v. Westpoint) bij de zesjarigen en bij de vijfjarigen was Dinja van Liere de beste met Haute Couture (v. Connaisseur).

Kirsten Brouwer kwam met een tevreden gevoel de ring uit. “Ferdeaux trok er super aan. Vorige week hadden we de eerste selectie in Kootwijk en het is fijn om wat vaker met hem in de ring te verschijnen”, licht de amazone toe. “Er stonden meerdere negens op het protocol. De appuyementen, schouderbinnenwaarts en uitgestrekte galop leverden hoge cijfers op.”

Progressie mogelijk

Toch is er volgens de amazone nog progressie mogelijk. “Normaal springt Ferdeaux mooie series, maar vandaag struikelde hij vlak voor de tweede wissel, waardoor er een storing optrad. De eerste pirouette verliep ook niet optimaal. Al met al heb ik echt zitten genieten en ik kreeg mooie complimenten van de jury”, aldus Brouwer.

Carlijn Vaessen werd met Fossbury (v. Ampère) tweede met 72,678%, voor Marijke van Giesen en Hexagon’s Finomana (v. Rubiquil).

Van Giesen succesvol

Naast de derde plaats bij de zevenjarigen was er ook een eerste plaats bij de zesjarigen voor Van Giesen. Ze reed met Hexagon’s G-Point 79,80% bij elkaar en bleef daarmee exact drie procent voor op Luis Closas Perez en Giovanni de la Fazenda (v. Don Schufro).

De top drie werd compleet gemaakt door Laurens van Lieren en Grandeur A (v. Jazz), die 74,60% op zijn protocol zag staan.

Hoogste dagscore

De hoogste dagscore werd bij elkaar gereden door Dinja van Liere, die met Haute Couture goed was voor 84,20%. Met Duval’s Hilton (v. Charmeur) was ze eveneens goed voor de derde plaats, nu met 76,20%.

Thamar Zweistra eiste het rode lint op door Haliëgo (v. Diëgo) naar 77,00% te sturen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.