Ga naar hoofdinhoud

KNHS dient protest in tegen strafpunten voor Adelinde

Adelinde Cornelissen en Parzival. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Adelinde Cornelissen kreeg vanmiddag van elk jurylid twee strafpunten omdat ze te laat aan haar Spécial-proef begon. Tegen deze straf heeft de KNHS namens Adelinde Cornelissen bezwaar aangetekend bij de ground jury.

“Omdat het naar binnen gaan gisteren ook al zo raar verliep, was ik ruim op tijd bij de ringmeester”, vertelt Adelinde Cornelissen. “Parzival en ik hebben daar vier minuten gestaan, maar we mochten niet naar binnen van de ringmeester. Ik was nog maar net binnen en toen ging de bel al! Dan begin je ‘roetsj’ aan je proef, dat is nooit goed. Ik vind dat dit niet voor mag komen, en al helemaal niet op een wereldkampioenschap.”

“We hebben het getimed”, zegt Adelinde’s partner Sjaak van der Lei. “Vanaf het moment dat Parzival met z’n neus onder de tribune doorloopt totdat ‘ie naar binnen gaat: één minuut en twaalf seconden. Terwijl in de reglementen staat dat je twee keer 45 seconden de tijd hebt. Dat is anderhalve minuut!”

Adelinde Cornelissen kreeg vervolgens ook aftrek van de jury doordat haar eerste piaffe te vroeg werd getoond. “Ik had Parzival er zó goed aan staan. Toen ik afwendde, maakte ik een ophouding om ‘m voor te bereiden op de piaffe, maar toen gíng hij al…”

Vlak na de wedstrijd overheerste bij Adelinde Cornelissen de boosheid over de straf vanwege de vermeende te late start. Maar inmiddels heeft zij het vizier al weer op komende vrijdag gericht. “Parzival is in topvorm, we zullen eens even revanche gaan nemen!”

Reactie Adelinde Cornelissen

Grand Prix Special Adelinde Cornelissen

Bron: Horses

2 reacties op “KNHS dient protest in tegen strafpunten voor Adelinde

  • Els van den Bergh

    Wij hebben van de proef genoten maar HEEL terecht dat jullie protest indienen want ook wij konden duidelijk zien dat bij binnenkomst Andeline geen tijd genoeg had…….zeker mag dit niet gebeuren en dan kan je je ook niet meer goed focussen. SUCCES !!!! Els en Gerrit van den Bergh vanuit Frankrijk Lyon
    Wij zijn heel trots….dat er drie Nederlanders doorgaan…….dan houden wij stand tussen AL die Fransen hier….

  • otto de boer

    Het verhaal van Adelinde klopt helemaal. Ze was amper binnen en toen ging de bel. Ze was langs de lange zijde pakweg 3/4 onderweg en dan moet je je haasten om op tijd te zijn.
    daarnaast wil ik nog graag de reactie van het publieknoemen bij de hoge punten van Dujardin voor entree en groet en na de eerste proef. Verbazing alom voor de hoge cijfers die daarvoor in geen velden of wegen waren gegeven..Het is en blijft een jurysport maar zo bont als vandaag en op dit niveau niet eerder gezien. Ook de twee miskleunen van Dujardin werden amper beboet terwijl bij anderen gelijk veel punten in mindering werden gebracht. Verder complimenten voor de Nederlandse equipe en mn vanSilfhout voor zijn mooie punten op dit concours.
    Laten we hopen dat het protest geen negatieve invloed heeft op de proeven/ beoordeling as vrijdag.

    Veel succes gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.