Ga naar hoofdinhoud

Komend weekend twee Nederlandse dressuurteams in actie

Kirsten Beckers met Westpoint. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
“Dat wordt de komende dagen op en neer pendelen tussen Falsterbo in Zweden en het Duitse Hagen”, blikt dressuurbondscoach Wim Ernes vooruit. Zowel in Falsterbo als Hagen verschijnt een Nederlandse dressuurdelegatie aan de start in de FEI dressuur Nations Cup. “We gaan proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Het beste resultaat in de twee wedstrijden telt voor ons mee in de competitie.”

Het Nederlandse team in Hagen zal bestaan uit: Kirsten Beckers met KWPN-hengst Broere Westpoint (v. Jazz), Marjan van der Jagt met Radetzky (v. Houston), Diederik van Silfhout met Vorst D (v. Hors La Loi II) en Margo Timmermans met Utah (v. Métall). In Zweden komt het volgende vierstal aan de start om de Nederlandse driekleur hoog te houden: Katja Gevers met Thriller (v. Gribaldi), Mirelle van Kemenade met KWPN-hengst Decor Vivaldo (v. Polansky), Patrick van der Meer met Uzzo (v. Lancet) en Thamar Zweistar met Hexagon’s Zodinde (v. Louisville).

Duitsland voert momenteel de Nations Cup-competitie aan, gevolgd door Nederland, dat op de hielen gezeten wordt door de Verenigde Staten. De Nations Cup-competitie werd al als pilot verreden op het CHIO Rotterdam. De eindzege werd toen gebaseerd op de drie beste resultaten uit de Grand Prix, de Grand Prix Spécial en de Kür. Dit weekend zal echter de oude formule, waarbij de resultaten van de Grand Prix worden opgeteld, gehanteerd worden.

Ernes geeft aan zowel in Hagen als Falsterbo aanwezig te zullen zijn, maar vindt het jammer dat beide wedstrijden in een weekend plaats vinden. Ernes: “Wij steunen deze competitie en doen dat zeker door met een team op beide concoursen aan start te komen. De FEI heeft echter bepaald dat maar op één wedstrijd per week punten behaald kunnen worden voor de competitie. Het beste resultaat in één van de wedstrijden telt dan. We gaan proberen zo hoog mogelijk te eindigen.”

Bron:KNHS

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.