Ga naar hoofdinhoud

Kür overwinningen voor Den Dulk en Van der Horst

Op de internationale para-wedstrijd in Genemuiden waren gisteren successen voor de Nederlandse dressuurcombinaties. Nadat Frank Hosmar met de winst in de kür zijn derde zege boekte, deden Nicole den Dulk en Rixt van der Horst hetzelfde: winnen in de kür en hun derde overwinning op rij binnenhalen. 

Nicole den Dulk reed een bewonderenswaardig constante wedstrijd. Ze won alle drie de proeven met haar fijn dravende Wallace N.O.P.. Met Fifty Fifty was ze de grootste concurrente van zichzelf met twee tweede plaatsen. Nicole zegt: “Alles ging goed deze wedstrijd. Mijn persoonlijke hoogtepunt had ik meteen in de eerste proef, de teamproef. Toen waren Wally en ik ook ècht een team. Het was mijn beste teamproef tot nu toe. Alles was vanzelfsprekend. Het vele oefenen op vertrouwen en blijven rijden met Chris Haazen kwam er dus helemaal uit. Een pr van ruim 75%, echt geweldig.” In de kür kreeg Den Dulk een score van 77,917% en was daarmee ruimschoots eerste.

Rixt van der Horst reed in grade II met haar kersverse reserve-paard Caraat (v.Gribaldi) de concurrentie ruimschoots naar huis met eveneens oranje in alle proeven. “Het fijnste gevoel had ik in de individuele proef op vrijdag. Toen klopte alles helemaal. In de Kür was ik zelf al iets te moe, maar ik ben er trots op hoe het dan toch nog gaat, terwijl we nog geen twee maanden een combinatie zijn”, zegt Rixt van der Horst. In de kür kreeg Rixt 76,417%. Gert Bolmer behaalde de tweede plaats op Aerro H met 71,917%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses/KNHS persbericht

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.